כדורי בשר בטעם מתוק חריף – השילוב של מתוק עם נגיעות של חריף ובשר פשוט משגע.
21/07/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 62.0 א' צפיות
- 18 מרכיבים
- 50 דקות
- 6 מנות
- קל
- 10 תגובות
מכינים את כדורי הבשר – קוצצים בצל בינוני לקוביות סופר קטנות ומכניסים לקערה. קוצצים דק רבע חבילת פטרוזיליה, עלים מ – 2 גבעולי סלרי ומוסיפים לקערה. מוסיפים חצי קילו בשר טחון, כף אבקת מרק עוף, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית קינמון טחון, 3 כפות פירורי לחם או קמח מצה, כפית מלח, 2 ביצים ומערבבים.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם יוצרים כ – 12 כדורים מהבשר ומטגנים אותם מכל הכיוונים (ניתן להפוך את כדורי הבשר בקלות בעזרת 2 מזלגות) כשכל כדורי הבשר מוכנים מעבירים אותם לצלחת מרופדת בנייר הסופג לספיגת עודפי השמן.
מכינים את הרוטב – פורסים 3 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד. בסיר רחב (רצוי טפלון) על להבה בינונית מחממים כף וחצי סוכר חום דחוס (כהה ודביק) עד שהסוכר נמס. כשהסוכר נמס מוסיפים את כל טבעות הבצל ומערבבים כל הזמן עד שהבצל מתרכך. מוסיפים כף צ'ילי מתוק חריף, 2 כפות סויה ומערבבים.
מוסיפים את כדורי הבשר, מערבבים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 40 דקות. (מנערים את הסיר מידי פעם)
ניתן לטגן אותם במעט שמן( טיגון בשכבה דקה כמו בחזה עוף) לפני ברוטב? במקום שמן חצי עמוק כמו במתכון?
שתי שאלות:\r\nאיך זה 15 מנות כשיש רק 12 כדורים?\r\nהאם לא צריך להוסיף איזה נוזלים לרוטב?
הי אילן, לא צריך להוסיף נוזלים לרוטב. 12 או 15 כדורים תלוי בהעדפות שלך לגודל כדורי הבשר.
תודה שפרה \r\nהערה קטנה נוספת למתכון שלך ולמתכונים בכלל.\r\nמה זה רבע חבילת פטרוזיליה.\r\nבסופר, חבילת פטרוזיליה בקושי ממלאת כוס.\r\nבשוק הכרמל, זה ממלא לפחות 4 כוסות.
3/4 כוס של עלי פטרוזיליה יספיק בהחלט. נראה לי שלא יהיו כאלה שיכניסו לכוס פטרוזיליה וימדדו. מה שכן אני יכולה לציין במתכונים חופן נדיבה… זה בהחלט רעיון..
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.