חמוצים יפנים כולם אוהבים. הם קלים להכנה ומוכנים במהירות. והמתכון? בסופר קלות
19/05/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 41.9 א' צפיות
- 8 מרכיבים
- 5 דקות
- 8 מנות
- קלי קלות
בסיר רחב, על להבה בינונית מביאים לרתיחה 2 כוסות חומץ, 1 כוס מים, 1/2 כוס סוכר וכף מלח. כשהמים רותחים מנמיכים להבה ומשאירים את הסיר בכיריים עד שמסיימים לחתוך את הירקות.
בינתיים, חותכים גס חצי כרוב ומעבירים לצנצנת, פורסים לטבעות 8 גזרים מקולפים, 1 מלפפון ומוסיפים לצנצנת. חותכים פלפל אדום לרצועות ודוחסים לצנצנת.
מכבים להבה, יוצקים את הנוזלים לצנצנת וממתינים עד שהמים יגיעו לטמפרטורת החדר. סוגרים מכסה ומעבירים למקרר.
הערה: במתכון המקורי משתמשים בחומץ אורז ומירין (לדעתי פחות מוצלח), מי שרוצה מוזמן להמיר את החומץ במתכון לחומץ אורז ולהוסיף רבע כוס מירין.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.