מתכון לקציצות עוף עם דלעת ופול ירוק
14/09/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 2.7 א' צפיות
- 21 מרכיבים
- 100 דקות
- 6 מנות
- בינוני
מתכון לקציצות עוף עם דלעת ופול ירוק
חותכים בצל אחד לקוביות סופר קטנות ומכניסים לקערה.
קוצצים דק עלים מ – 10 גבעולי כוסברה, עלים מ – 10 גבעולי פטרוזיליה ומוסיפים לקערה עם הבצל.
מוסיפים לקערה חצי קילו חזה עוף טחון, חצי כוס פירורי לחם או קמח מצה, ביצה, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה מלח ומערבבים עם הידיים את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת נוחה לעבודה ומניחים בצד.
במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 1/2 כוס שמן כ – 2 דקות. (עד שהשמן מתחיל לעלות אדים)
יוצרים קציצות מהעיסה (כ – 12) ומטגנים מכל הכיוונים עד שרואים שהקציצות זהובות – בערך 2 דקות מכל צד. (ניתן להפוך בקלות את הקציצות בעזרת שני מזלגות).
כשהקציצות זהובות משני הכיוונים מוציאים אותן מהמחבת ומניחים על הנייר הסופג.
מכינים את התבשיל – מכניסים לתוך קערת זכוכית 2 כוסות פול ירוק מוקפא ושופכים לקערה מים רותחים עד לידי כיסוי ומניחים בצד.
קוצצים לקוביות קטנות בצל ומניחים בצד.
בסיר רחב (רצוי טפלון) על להבה הבינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות / עד שהשמן מתחיל לעלות אדים.
כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל שקוף.
כשהבצל נהיה שקוף, מסננים את הפול מהנוזלים ומוסיפים לסיר.
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מערבבים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה. ומבשלים חצי שעה.
לאחר חצי שעה מוסיפים 260 גרם רסק עגבניות, מיץ מחצי לימון, כפית מלח, כף סוכר ומערבבים
חותכים את הדלעת לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את קציצות העוף לסיר ומבשלים 40 דקות נוספות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.