קוסקוס מהיר הכנה עם בשר וירקות לארוחת הצהריים. כל האושר הזה מתבשל בסיר אחד. עיקרית לצהריים או תוספת, אתם תחליטו.
06/01/2020 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 7.1 א' צפיות
- 10 מרכיבים
- 10 דקות
- 5 מנות
- בינוני
- 4 תגובות
חותכים לקוביות 2 קישואים גדולים ומניחים בצד. חותכים לקוביות 2 בצלים ומניחים בצד. פורסים 2 בצלים ירוקים לטבעות ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים כפית בהרט, כפית מלח, חצי כפית קינמון, מערבבים היטב ומטגנים כדקה.
מוסיפים את קוביות הקישואים ומערבבים. מוסיפים כוס אפונת גינה, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות. לאחר 5 דקת מזיזים את הירקות לצד ומכניסים לסיר חצי קילו בשר טחון. מבשלים את הבשר עד שהוא משנה את צבעו (צפו בסרטון ההדרכה) בערך 5 דקות ומערבבים עם הירקות. מוסיפים את הבצלים הירוקים, כפית נוספת מלח, מערבבים, מבשלים 2 דקות נוספות ומפזרים 500 גרם קוסקוס על הירקות והבשר. מוסיפים 3 ורבע כוסות מים רותחים, סוגרים מכסה ומכבים להבה.
לאחר 3 דקות פותחים מכסה, מפרידים את הקוסקוס עם מזלג ומערבבים בעזרת כף עץ את כל המרכיבים.
שפרה יקרה\r\nהמתכונים שלך מדהימים, כל כך קלים ופרקטיים, \r\nהכנתי את עוגת התפוזים -מייפל ויצאה נהדרת [חוץ מהגובה אולי כי אני משתמשת רק בקמח מלא או כוסמין 80%]\r\nועכשיו הכנתי לביתי ה"חולה" את הבשר עם הקוסקוס וחבל על הזמן – כבר נטלתי ממנה 1/60 מהחולי\r\nתשמעי, אני אשכנזיה ואפילו חרדית [ביקשתי במיוחד מאתר הסינון שיש לי על המחשב לפתוח לי את האתר שלך] אבל איפה שיש אוכל מרוקאי – הילדים מתחילים לנבוח………\r\nובכלל -רציתי לומר לך שאני מתפעלת מהאישיות שלך" יש בך המון רוך, את כל כך ענווה ופשוטה. ועוד משהו חשוב: אני מאוד מתפעלת מההפרדה שלך בין בשר לחלב, סופסופ אתר שאין בו טריפה..ישר כח!\r\nהמשיכי לעשות חיל ולהביא מתכונים שווים
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.