מתכון לעוף וכדורי עוף עם אפונה ושומר
15/11/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 25.5 א' צפיות
- 20 מרכיבים
- 90 דקות
- 8 מנות
- מאתגר
- 1 תגובות
מתכון לעוף וכדורי עוף עם אפונה ושומר
מכינים את התערובת לכדורי הבשר – קוצצים בצל אחד לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. קוצצים דק עלים מ – 10 גבעולי פטרוזיליה ומוסיפים לקערה עם הבצל. מוסיפים לקערה חצי קילו חזה עוף טחון, 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם, ביצה, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית שטוחה מלח ומערבבים עם הידיים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת נוחה לעבודה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
מכינים את התבשיל – חותכים בצל לחצי ומכל חצי בצל חותכים טבעות דקות ומעבירים לקערה. קוצצים דק את גבעולי ועלי הסלרי ומוסיפים לקערה. חוצים את השומר ל – 2, פורסים כל חצי שומר לפרוסות ארוכות ומוסיפים לקערה.
בסיר רחב (סוטאג') על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מוסיפים את כל הירקות מהקערה לסיר ומטגנים כ – 2 דקות. לאחר 2 דקות מוסיפים לסיר 4 ירכיים עוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר ומטגנים כ – 3 דקות מכל צד.
לאחר שהופכים את העוף ומטגנים 3 דקות נוספות מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. כשהמים מגיעים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים כפית מלח, כף אבקת מרק עוף, כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים. מבשלים שעה.
לאחר שעה מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים כ – 12 כדורים ומוסיפים לסיר.
לאחר 10 דקות מכניסים לתוך קערת זכוכית חצי חבילה אפונה מוקפאת (כ-400 גרם) ויוצקים על האפונה מים רותחים לכדי כיסוי. לאחר 10 דקות שכדורי העוף וירכי העוף מתבשלים בסיר, מסננים את הנוזלים מהאפונה, מוסיפים לסיר ומבשלים עוד חצי שעה. (מנערים מידי פעם את הסיר)
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.