עוף אפונה ותפוחי אדמה בעשבי תיבול מהמטבח הטריפוליטאי. תבשיל כזה טעים מזמן לא אכלתם. אצלי הסיר חוסל כאילו אין מחר ⭐⭐⭐⭐⭐
03/11/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 15.7 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 80 דקות
- 6 מנות
- בינוני
- 2 תגובות
קוצצים 2 בצלים גדולים לקוביות קטנות ומניחים בצד. מקלפים 3 תפוחי אדמה, חותכים לקוביות ומניחים בצד. קוצצים דק עלים מחצי חבילה פטרוזיליה, חצי חבילה כוסברה ומניחים בצד. מפשירים 800 גרם אפונת גינה מוקפאת בקערה עם מים רותחים ומניחים בצד.
בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים קוביות משני בצלים ומטגנים שהם נעשים שקופים. מוסיפים כף גדושה שום כתוש, כפית גדושה קינמון, כפית גדושה מלח, כיפת שטוחה כורכום ומערבבים היטב. לאחר חצי דקה מוסיפים את חלקי העוף לסיר כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר ומטגנים 10 דקות. לאחר 10 דקות הופכים את חלקי העוף ומטגנים 5 דקות נוספות.
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מערבבים ערבוב קצר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות. לאחר 45 דקות הופכים את חלקי העוף, מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה, מגבירים להבה ומבשלים כרבע שעה. לאחר רבע שעה מנמיכים להבה ומוסיפים עלי כוסברה קצוצים, עלי פטרוזיליה קצוצים, הופכים את חלקי העוף ומבשלים כ – 20 דקות / עד לריכוך תפוחי האדמה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.