מרק גולש הונגרי משגע, שלב אחר שלב לתוצאה מושלמת ❤
29/07/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 13.7 א' צפיות
- 15 מרכיבים
- 90 דקות
- 5 מנות
- מאתגר
מקלפים 3 בצלים גדולים, חותכים לקוביות ומניחים בצד. מקלפים 2 תפוחי אדמה, חותכים לקוביות ומניחים בצד. מקלפים 2 גזרים, חותכים לחצאי טבעות ומניחים בצד.
מלהיטים סיר רחב על להבה בינונית. מכניסים לסיר 3 כפות שמן וכשהשמן חם מכניסים לסיר את קוביות הבצל. מטגנים את הבצל 2 דקות מבלי לערבב, לאחר מכן מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות. פורסים 3 שיני שום לאורכן, מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים כף גדושה פפריקה מתוקה, כפית גדושה מלח, כפית שטוחה מאד! פפריקה חריפה, כף אבקת בצל, 1 כפית קימל טחון, כף שטוחה ממרח פלפלים ומערבבים היטב. מטגנים כ – 3 דקות ומוציאים מהסיר לקערה.
מכניסים את קוביות הבשר לסיר (אין צורך לשטף את הסיר) ומבשלים אותן מכל הכיוונים עד שהבשר משנה את צבעו. כשהבשר משנה את צבעו מחזירים לסיר את הבצל עם התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים כ – 5 דקות. מערבבים מידי פעם.
לאחר 5 דקות מכניסים לסיר 4 כוסות מים רותחים, מערבבים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 3 שעות. לאחר 3 שעות טועמים, חסרה מליחות מוסיפים חצי כפית מלח ומערבבים. מכניסים לסיר את קוביות תפוחי האדמה, חצאי טבעות גזר, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים כחצי שעה / עד לריכוך הירקות.
לאחר חצי שעה מוסיפים 2 כפות קטשופ ומערבבים. מכניסים לכוס כפית גדושה קורנפלור, מוסיפים חצי כוס מי ברז ומערבבים היטב עד לקבלת נוזל לבן. יוצקים את הנוזל לסיר, מגבירים להבה ומערבבים ללא הפסקה עד שהמרק מסמיך (כמו בסרטון ההדרכה). לאחר שהמרק מסמיך, מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים להבה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.