המדיאס הם חצאי קישואים ממולאים בשר, מטוגנים ומבושלים עם הרבה אהבה ברוטב עגבניות
19/10/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 24.7 א' צפיות
- 16 מרכיבים
- 80 דקות
- 10 מנות
- מאתגר
- 3 תגובות
מקלפים את הקישואים, מחלקים לרבעים, מוציאים את תוכן הקישואים בעזרת כף פריזיאן או כפית (צפו בסרטון ההדרכה), קוצצים דק, מעבירים לקערית ואת הקישואים מניחים בצד.
מכינים את הרוטב – קוצצים לקוביות קטנות 2 בצלים גדולים ומניחים בצד. מגרדים במגרדת גסה 4 עגבניות (את הקליפה זורקים) ומניחים בצד. בסיר גדול ורחב מחממים 3 כפות שמן כשהשמן חם מכניסים לסיר את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור ומערבבים היטב. מטגנים כדקה, מוסיפים את העגבניות המגורדות, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וסוגרים מכסה. לאחר 5 דקות מוסיפים כפית סוכר את תוכן הקישואים, מערבבים וסוגרים מכסה.
מכינים את המילוי – קוצצים לקוביות קטנות 2 בצלים ומניחים בצד. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן, כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. בינתיים, מכניסים לתוך קערה חצי קילו בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה דק, כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פלפל שחור ואת הבצל המטוגן. מחזירים את המחבת לכיריים ומוסיפים למחבת רבע כוס שמן.
בינתיים שהשמן מתחמם מערבבים היטב את הבשר למסה אחידה וממלאים את חצאי הקישואים. בסיום מכניסים למחבת את הקישואים כשהבשר מופנה כלפי תחתית המחבת. מטגנים כדקה וחצי מכל צד ומעבירים למגש.
לפני שמכניסים את חצאי הקישואים לסיר טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. מוסיפים כפית מלח, כפית פפריקה ורבע כפית פלפל שחור (זה מה שאני הוספתי, אתם תטעמו, אם צריך תוסיפו) מערבבים היטב ומכניסים לסיר את חצאי הקישואים. מבשלים כשעה / עד לריכוך הקישואים.
הערה – לתוצאה מושלמת צפו בסרטון ההדרכה.
אמא שלי באותה דרך היתה ממלאה חצאי תפוחי אדמה וחצאי עגבניות.\r\n\r\nתודה שהזכרת לי את המתכון הזה.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.