אביקס קון קרנה מהמטבח הטורקי. כלומר, שעועית עם בשר. מתכון פשוט לתבשיל טעים.
27/10/2018 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 8.3 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 120 דקות
- 5 מנות
- בינוני
משרים כ – 8 שעות (לילה) חצי קילו שעועית לבנה בהרבה מים.
פורסים 2 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד. פורסים גבעול סלרי לטבעות ומניחים בצד. בסיר רחב, רצוי סוטאג' מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים את טבעות הבצל, גבעול הסלרי ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים 800 גרם בשר כתף מרכזי ומטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים חצי קילו שעועית שהושרתה לילה קודם, 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף, 2 כפיות פפריקה מתוקה, כף שטוחה כורכום, חצי כף פלפל שחור, 2 כפיות שטוחות מלח, 3 עלי דפנה ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים שעה וחצי. לאחר שעה וחצי פותחים מכסה, בודקים שהשעועית והבשר רכים. אם הבשר לא רך סוגרים מכסה ומבשלים עוד חצי שעה או יותר עד שהבשר והשעועית רכים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.