רדיאטורה ברוטב שמנת ובטטה לא תאמינו כמה טעים וכמה פשוט להכנה. מוזמנים לנסות מתכון סופר מוצלח לרדיאטורה סופר טעימה.
17/09/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 7.5 א' צפיות
- 7 מרכיבים
- 60 דקות
- 4 מנות
- בינוני
מקלפים בטטה גדולה, חותכים לקוביות סופר קטנות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, יוצקים לתבנית 2 כפות שמן, קורט נדיב מלח ומערבבים עם הידיים היטב, משטחים את קוביות הבטטה, מכניסים לשלב האמצעי בתנור ואופים כחצי שעה / עד ריכוך ב – 200 מעלות.
לאחר שקוביות הבטטה מוכנות מתחילים בהכנת הרוטב. יוצקים לסיר קטן כוס חלב (250 מיליליטר), 500 מיליליטר שמנת מתוקה, מחממים מעט ומוסיפים כפית שום כתוש, כף גדושה אבקת מרק פטריות ומערבבים היטב. כשהרוטב מגיע לסף רתיחה מנמיכים להבה, מוסיפים 70 גרם גבינת פרמזן מגורדת, מערבבים, מוסיפים את קוביות הבטטה, מערבבים, מביאים לרתיחה וסוגרים להבה.
מכינים את הרדיאטורה – מביאים לרתיחה הרבה מים וחצי כפית מלח בסיר גדול, שהמים רותחים מכניסים לסיר את הפסטה. ערבוב קצר ומבשלים כ – 12 דקות / בהתאם להוראות היצרן.
מסננים את הפסטה מהנוזלים, מערבבים עם הרוטב, מפזרים גבינת פרמזן מגורדת, עלי טימין טריים ומגישים.
הערה: ניתן להכין את הרוטב יום לפני הכנת הפסטה. כשמחממים את הרוטב בשנית רצוי לדללו עם 2 / 3 כפות נוזלי בישול הפסטה או מים רותחים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.