עלי פילו במילוי בטטה וגבינה מלוחה. מאפה בלקאני במילוי בהחלט לא שגרתי.
04/12/2016 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 11.1 א' צפיות
- 11 מרכיבים
- 60 דקות
- 15 מנות
- בינוני
מניחים בתבנית אפיה נייר אפיה, מעליו כוס מלח גס, על גבי המלח גס מנחים 2 בטטות גדולות ואופים ב – 200 מעלות כ – 35 דקות / עד שהבטטות רכות. מצננים, מקלפים ומעבירים לקערה.
קוצצים לקוביות סופר קטנות בצל סגול ומניחים בצד. במחבת קטנה על להבה בינונית מחממים כף שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים כ – 2 דקות עד שהבצל משחים ונשרף מעט בקצוות. כשהבצל משחים מעבירים אותו לקערה עם הבטטות. מוסיפים חצי כפית מלח, קובית גבינה מלוחה רכה, רבע כפית אגוז מוסקט, רבע כפית פלפל שחור, מערבבים ומועכים עד לקבלת פירה.
ממיסים 100 גרם חמאה במיקרוגל, מחלקים את דפי הפילו ל – 2 מלבנים. לוקחים מלבן פילו, מניחים אותו על משטח עבודה, מורחים בחמאה מומסת, מניחים מעליו מלבן בצק נוסף, מורחים בחמאה. מניחים כף שטוחה תערובת בטטה ומניחים בקצה הקרוב אליכם. מקפלים לכיוון הנגדי, אוספים שוליים ימניים למרכז, שוליים שמאליים למרכז ומגלגלים כמו אגרול.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה עד שמסיימים לגלגל את כל הבצק. מורחים על הבצק חמאה, מפזרים פיצוחים ואופים כ – 40 דקות / עד שעלי הפילו זהובים. חשוב מאד לא למלא את עלי הפילו ביותר מידיי מהתערובת. כף אחת תספיק.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.