עוף וכדורי עוף ברוטב עגבניות וזיתים מהמטבח המרוקאי. כל הארוחה בסיר. לחם טרי בצד ואתם מסודרים. אין על עוף עם זיתים!
26/04/2014 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 2.3 א' צפיות
- 21 מרכיבים
- 80 דקות
- 8 מנות
- בינוני
מרתיחים ליטר וחצי מים בסיר בינוני. מסננים 2 פחיות שימורי זיתים ללא חרצנים, מכניסים לסיר את הזיתים, מבשלים 10 דקות לנטרול החמיצות, מסננים מנוזלים ומניחים בצד.
מכינים את כדורי העוף – מכניסים למאסטר סלייסר רבע חבילה פטרוזיליה, רבע חבילה כוסברה, 1 בצל וקוצצים דק (לא לעשות רסק!!!!). מעבירים לקערה. מוסיפים 700 גרם חזה עוף טחון, 1 ביצה, 3 כפות קמח מצה, כף אבקת מרק עוף, כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
מכינים את התבשיל – פורסים 2 בצלים גדולים לטבעות ומניחים בצד. מגרדים 10 עגבניות גדולות במגרדת גסה ומניחים בצד. פורסים לאורכן שיני שום מראש שום שלם ומניחים בצד.
בסיר רחב מאד (רצוי סוטאג') על להבה גדולה מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים שיני שום פרוסות מראש שום שלם, מערבבים ומוסיפים 2 כפיות פריקה מתוקה בשמן, 2 כפיות קימל טחון, 2 כפיות מלח, מערבבים היטב ומטגנים דקה. מוסיפים את חלקי העוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר ומטגנים ללא מכסה 10 דקות. הופכים את חלקי העוף ומטגנים 10 דקות נוספות.
לאחר 10 דקות מוסיפים את העגבניות המגורדות, ממתינים לרתיחה, מנמיכים להבה, הופכים את חלקי העוף ומבשלים שעה. לאחר שעה הופכים את חלקי העוף, מוסיפים את הזיתים, מיץ לימון מחצי לימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מוסיפים את כדורי העוף, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות.
לאחר 10 דקות הופכים את כדורי העוף ומבשלים 10 דקות נוספות / עד שכדורי העוף מוכנים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.