אפונה עם שבבי אורז ובצל. קבלו מתכון מהיר לתוספת מושלמת.
12/01/2019 נכתב ע"י: שפרה נחום
- 5.2 א' צפיות
- 6 מרכיבים
- 20 דקות
- 5 מנות
- קל
קוצצים במאסטר סלייסר (או לקוביות קטנות) 2 בצלים גדולים ומניחים בצד. מכניסים לקערה עמוקה 800 גרם אפונת גינה מוקפאת, יוצקים עד כיסוי מים רותחים ומניחים בצד.
בסוטאג' בינוני על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל ומערבבים עד שהבצל נעשה שקוף. לאחר שהבצל נעשה שקוף מוסיפים כפית מלח, כפית פלפל שחור, מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
מסננים את האפונה מהנוזלים ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב, מבשלים 2 דקות, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות עם מכסה סגור.
לאחר 5 דקות שהאפונה מתבשלת בסיר, מטפלים בשבבי האורז. מכניסים לכלי עמוק את שבבי אורז, יוצקים עליהם מים רותחים, ממתינים 4 דקות, שוטפים במי ברז קרים, מסננים ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב, סוגרים מכסה ומבשלים 4 דקות נוספות.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.