Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

משמנה / משימנה – מאפה סוכר וקינמון מהמטבח המרוקאי (Msemmne)

google analytics במתכון זה צפו 23,036 גולשים

משמנה / משימנה – מאפה סוכר וקינמון מהמטבח המרוקאי (Msemmne) – מאפה סוכר וקינמון מהמטבח המרוקאי. טעים אש!

דרוג המתכון

  • (5 /5)
  • 1 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מנפים לתוך קערה קילו קמח, מוסיפים 2+3/4 כוס מים פושרים, 2 כפות שמרים יבשים, רבע כוס סוכר, רבע כוס שמן ולשים 10 דקות. מכסים במגבת דקה ומתפיחים עד להכפלת הנפח בערך 40 דקות (תלוי בעונה, בקיץ הבצק תופח מהר יותר).
  2. לאחר 40 דקות, מחלקים את הבצק ל - 18 פיסות בצק. משמנים ידיים, לשים כל פיסת בצק לכדור, משמנים את הכדור ומניחים בצד עד הכפלת הנפח / כ - 15 דקות.
  3. לאחר 15 דקות מדליקים תנור ל - 200 מעלות חום טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בצד. מערבבים בקערה כוס וחצי סוכר עם כף וחצי גדושות קינמון, מחממים 200 גרם חמאה עם 2 כפות שמן דקה במיקרוגל ומתחילים.
  4. על משטח עבודה, פותחים בעזרת ידיים משומנות כדור בצק לעלה דק. מורחים חמאה מומסת, מפזרים סוכר וקינמון בנדיבות, מקפלים שליש בצק משמאל למרכז, מקפלים את השליש הימני מעל השליש השמאלי, מורחים חמאה ומפזרים קינמון וסוכר. מקפלים את המלבן שנוצר, שליש בצק למרכז, את השליש הנותר מקפלים מעל כך שתתקבל צורה של לחמניה מרובעת / מלבנית. (לקבלת מאפה מושחת במיוחד, לאחר קבלת המלבן הראשון, מומלץ לגלגל את הבצק כמו ג'חנון ובסוף לשטח בעזרת האצבעות) משטחים מעט עם אצבעות משומנות בחמאה ומעבירים לתבנית. כך אם כל מרובעי הבצק.
  5. אופים כ - 20 דקות / עד שהמשמנה זהובה.

מתכונים קשורים

Translate »