לינגוויני ברוטב עגבניות
25/04/2014 נכתב ע"י: 'שפרה נחום'
- 10.6 א' צפיות
- 12 מרכיבים
- 30 דקות
- 5 מנות
- קל
לינגוויני ברוטב עגבניות
על להבה בינונית בסיר רחב מרתיחים כ – 3 ליטר מים עם חצי כפית מלח. כשהמים רותחים חוצים את הלינגוויני ל – 2 ומוסיפים לסיר ומערבבים ערבוב קצר.
מכינים את הרוטב – בסיר קטן על להבה הכי בינונית מחממים 2 כפות שמן כ – 2 דקות. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבצל לשמן ומערבבים, מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
מוסיפים 400 גרם עגבניות מרוסקות, 260 גרם רסק עגבניות, כף ממרח עגבניות מיובשות, חצי כוס מים רותחים, כף דבש, כפית מלח וכף אורגנו ומערבבים. מעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה בכיריים, טוחנים את כל המרכיבים בסיר בעזרת בלנדר מוט ב – 5 פולסים קצרים, מנמיכים להבה וסוגרים מכסה.
כשהלינגוויני מוכן לאחר כ – 11 דקות בערך מסננים את הנוזלים (לא שוטפים). מעבירים את הלינגוויני לקערה או פיירקס, יוצקים מעליו את הרוטב ומערבבים.
אני מאשר/ת לקבל מידע שיווקי מתבשילים וחלומות – מרגישים בבית ומסכים/ה לקבל דיוור ללא המילה פרסומת.