Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
תבשיל עוף ארטישוק ואפונה בבישול וצלייה

תבשיל עוף ארטישוק ואפונה בבישול וצלייה

google analytics במתכון זה צפו 1,255 גולשים

תבשיל עוף ארטישוק ואפונה בבישול וצלייה לארוחה מפנקת. כי אין כמו אוכל ביתי.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. חותכים בצל לחצאי טבעות ומניחים בצד. מכניסים 800 גרם אפונת גינה מוקפאת לקערה, יוצקים על האפונה מים רותחים לידיי כיסוי ומניחים בצד. מכניסים 400 גרם תחתיות ארטישוק לקערה, יוצקים מים רותחים לידיי כיסוי ומניחים בצד.
  2. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן. כשהשמן חם מכניסים לסיר את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל כמעט שקוף. מוסיפים כפית גדושה מלח, כפית גדושה כמון, חצי כפית כורכום, 2 כפיות פפריקה מתוקה בשמן ומערבבים היטב. מטגנים את הבצל עם התבלינים כדקה. לאחר דקה מוסיפים לסיר את חלקי העוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות. לאחר 10 דקות הופכים את חלקי העוף, סוגרים מכסה ומבשלים 10 דקות נוספות.
  3. בינתיים, מסננים את האפונה מהנוזלים, מסננים את תחתיות הארטישוק מהנוזלים, חותכים הארטישוק לרצועות ומניחים בצד.
  4. מוציאים את חלקי העוף מהסיר, מכניסים לסיר את האפונה, רצועות הארטישוק ומערבבים. מחזירים את חלקי העוף לסיר ומכניסים אותן מתחת לירקות ככל שניתן. מוסיפים כוס מים רותחים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 40 דקות.
  5. לאחר 40 דקות סוגרים להבה, מסדרים את חלקי העוף על הירקות כשעורם מופנה כלפי מעלה ומכניסים לצלייה של כ - 20 דקות ב - 200 מעלות חום / עד שהעופות מזהיבים.

מתכונים קשורים

Translate »