Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

תבשיל עוף אפונה גזר ואורז בסגנון עיראקי

google analytics במתכון זה צפו 19,580 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

תבשיל עוף אפונה גזר ואורז בסגנון עיראקי שלא תפסיקו לזלול. כל הארוחה בסיר אחד בתיבול משגע.

דרוג המתכון

  • (3.6 /5)
  • 7 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. בסיר רחב, רצוי סוטאג' על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. בינתיים כשהשמן מתחמם חותכים 2 בצלים גדולים לחצאי טבעות ומוסיפים לסיר. מערבבים עם כף ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. (מערבבים מידי פעם) כשהבצל נעשה שקוף מניחים את ירכיי העוף כשעורם מונח כלפי תחתית הסיר ומטגנים 3 דקות מכל צד.
  2. לאחר 6 דקות מוסיפים כוס מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים כף גדושה פפריקה מתוקה, כפית מלח, כף וחצי בהרט מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים שעה.
  3. מקלפים 4 גזרים גדולים, פורסים לחצאי טבעות דקות ומניחים בצד. מכניסים 2 וחצי כוסות אפונה מוקפאת לקערת זכוכית, מכסים במים רותחים ומניחים בצד. לאחר שעה מסננים את האפונה מנוזלים ומוסיפים לסיר, מוסיפים את הגזרים, מערבבים, סוגרים מכסה ומבשלים רבע שעה.
  4. לאחר רבע שעה מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים, מוסיפים 2 כוסות אורז יסמין בין חלקי העוף, סוגרים מכסה ומבשלים חצי שעה.

מתכונים קשורים

Translate »