Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

שפטה – קציצות בשר ובורגול מהמטבח הכורדי

google analytics במתכון זה צפו 4,512 גולשים

שפטה – קציצות בשר ובורגול מהמטבח הכורדי, ללקק ת'אצבעות. והמתכון? בקלי קלות.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הרוטב - קוצצים לקוביות שלושה בצלים גדולים ומניחים בצד. מלהיטים סוטאג' רחב מאד על להבה בינונית 2 דקות. לאחר 2 דקות מכניסים לסוטאג' 2 כפות שמן, מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים כפית כורכום, כפית מלח, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים 5 כוסות מים רותחים, מערבבים, מנמיכים להבה וסוגרים מכסה.
  2. מכינים את השפטה - קוצצים 2 בצלים בינוניים לקוביות סופר קטנות ומכניסים לקערה. שוטפים היטב 2 כוסות בורגול דק, מסננים מנוזלים וומסיפים לקערה. מוסיפים 600 גרם בשר טחון, חצי כפית פלפל שחור, כפית ורבע מלח, כפית שטוחה כורכום, קוביות בצל ומערבבים היטב.
  3. יוצרים 19 כדורים מהמסה ומכניסים לסיר. מגבירים להבה, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים שעה.
  4. הערה - בשפטה האורגינל טוחנים את הבשר עם הבורגול. זה יוצא פגז! אם יש לכם סבלנות אתם מוזמנים לנסות.

מתכונים קשורים

Translate »