Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

שושני שמרים במילוי נוטלה

google analytics במתכון זה צפו 9,028 גולשים

מתכון מעלף לשושני שמרים במילוי נוטלה.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הדבש - בסיר קטן על להבה בינונית מונמכת מחממים חצי כוס סוכר עם רבע כוס מים. כשהסוכר נמס מוסיפים מיץ מרבע לימון, ממשיכים לבשל כ 5 דקות ומכבים להבה.
  2. מכינים את הבצק - מפוררים בקערה את קובית השמרים, יוצקים עליה כוס מים חמימים, ממיסים אותה במים בעזרת כף וממתינים כ – 5 דקות / עד שרואים בועות. מוסיפים כוס סוכר (200 גרם) ומערבבים היטב. מוסיפים כוס קמח בהדרגה ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה. מכסים בניילון (אפשר של הקניות) מעליו מגבת, ומניחים בצד למשך שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לאחר שעה מעבירים את המסה לקערת המיקסר, מוסיפים את הקמח הנותר ומתחילים לעבד עם וו גיטרה. מוסיפים 3 ביצים בזו אחר זו (לא מוסיפים את כל הביצים יחד!!) וממשיכים ללוש. לאחר 2 דקות לישה מוסיפים בהדרגה 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, קורט מלח וממשיכים ללוש כ – 10 דקות עד לקבלת מסה אחידה. מעבירים לקערה משומנת אחרת, מכסים בנילון (אפשר של הקניות) ומעליו מגבת ומניחים להתפחה של שעתיים / עד שהבצק מכפיל את נפחו. (כשיש חמאה בבצק זמן התפיחה ארוך ויכול לעיתים להמשך כ - 3 שעות)
  4. מדליקים תנור ל –180 מעלות חום. מחלקים את הבצק ל – 4 כדורים במשקל זהה, משמנים מעט משטח עבודה, מרדדים למלבן דק דק, מורחים שכבה נדיבה של שוקולד נוטלה, מגלגלים לרולדה, חותכים שושנים ברוחב של כ - 3 ס"מ ומניחים אותן בתבנית ענקית מרופדת בנייר אפיה כשהשוקולד כלפי מעלה. מתפיחים את השושנים כ - 25 דקות / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו טורפים בקערית ביצה עם כפית סוכר, מורחים את הבלילה על הבצק, אופים חצי שעה / עד שהשושנים זהובות. כששהשושנים זהובות וחמות יוצקים עליהן את הדבש שהתקרר בינתיים וממתינים ששושני השמרים יגיעו לטמפרטורת החדר לפני שאוכלים מהן.

מתכונים קשורים

Translate »