ריבת תפוז סיני

google analytics במתכון זה צפו 39,707 גולשים

לא יודעת מה בדיוק קרה השנה אבל העץ שלנו עמוס מבעבר בתפוז סיני. אז שלא נכין ריבה? אני מכינה מהתפוז ריבה משגעת, מעביריה לצנצנות ומאחסנת במזווה. מתכון קל וטעים.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. חוצים את קליפת התפוזים לאורך לא עד הסוף, מעבירים לסיר גדול, ממלאים במים, מביאים לרתיחה מבשלים עוד דקה, ומסננים מהנוזלים. חוזרים שוב על הפעולה, ממלאים את הסיר מי ברז, מחזירים את התפוזים לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים דקה נוספת ומסננים שוב את הנוזלים. חוזרים שוב על הפעולה, ממלאים את הסיר מים, מחזירים את התפוזים לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים דקה נוספת ומסננים שוב את הנוזלים. (סך הכל חוזרים על תהליך הרתחת התפוזים 3 פעמים)
  2. שוטפים את התפוזים ומעבירים לסיר נקי. מוסיפים 800 גרם סוכר, מניחים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה , מנמיכים להבה ומבשלים ללא מכסה שעתיים / עד שרואים שהתפוזים משנים את צבעם לצבע כהה והם רכים. לאחר שעתיים מוסיפים מיץ מחצי לימון ומבשלים חצי שעה נוספת. (מערבבים מידי פעם)
  3. בינתיים מעקרים צנצנות, מרתיחים הרבה מים בסיר גדול, מכניסים 4 צנצנות לסיר (ללא המכסים) ומרתיחים 10 דקות. לאחר 10 דקות שולפים את הצנצנות מהסיר בעזרת 2 מזלגות, מטים את הצנצנות מטה לתוך הסיר לריקון הנוזלים, מניחים על משטח עבודה ולא נוגעים בהן עד שהריבה מוכנה. כשמסיימים לעקר את הצנצנות מכניסים לסיר את המכסים, מרתיחים אותם 10 דקות ומניחים על משטח העבודה.
  4. כשהריבה מוכנה מכבים להבה ומכניסים אותה מיד לצנצנות, סוגרים את המכסים היטב, הופכים את הצנצנות על המכסים ומניחים בצד עד לצינון מוחלט. (הפיכת הצנצנות על המכסים בעוד הריבה רותחת יוצרת וואקום בצנצנת והיא נסגרת באופן הרמתי) מאחסנים במזווה ולאחר פתיחה מאחסנים במקרר.

מתכונים קשורים

Translate »