Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ריבת חבושים

google analytics במתכון זה צפו 43,975 גולשים

ריבת חבושים משובחת. הכי כדאי להכין אותה בבית. נא לא להתעצל! זה ממש כלום עבודה.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (2.8 /5)
  • 2 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. בסיר רחב על להבה בינונית מביאים לרתיחה כ - 2 ליטר מים. שוטפים היטב את החבושים ומכניסים אותם לסיר שלמים ובקליפתם. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 10 דקות. לאחר 10 דקות מוציאים את החבושים מהסיר ומניחים בצד לצינון. (לא זורקים את מי הבישול!)
  2. בינתיים מעקרים צנצנות, מרתיחים הרבה מים בסיר גדול, מכניסים 4 צנצנות לסיר (ללא המכסים) ומרתיחים 10 דקות. לאחר 10 דקות שולפים את הצנצנות מהסיר בעזרת 2 מזלגות, מטים את הצנצנות מטה לתוך הסיר לריקון הנוזלים, מניחים על משטח עבודה ולא נוגעים בהן עד שהריבה מוכנה. כשמסיימים לעקר את הצנצנות מכניסים לסיר את המכסים, מרתיחים אותם 10 דקות ומניחים על משטח העבודה.
  3. לאחר שהחבושים הצטננו מקלפים את הקליפה, חותכים לקוביות לא גדולות ומכניסים לסיר אחר. מוסיפים 800 גרם סוכר, כוס מים ממי הנוזלים שבהם הורתחו החבושים, מקל קינמון ומבשלים שעה על להבה בינונית.
  4. לאחר לאחר שעה מוסיפים מיץ מחצי לימון עסיסי, מערבבים בזהירות ומבשלים חצי שעה נוספת / עד שהחבושים רכים. (מערבבים מידי פעם בעדינות בעזרת כף עץ)
  5. כשהריבה מוכנה מכבים להבה, מסירים את הקצף הלבן שנוצר על הריבה (אם נוצר) ומכניסים אותה מיד לצנצנות, סוגרים את המכסים היטב, הופכים את הצנצנות על המכסים ומניחים בצד עד לצינון מוחלט. (הפיכת הצנצנות על המכסים בעוד הריבה רותחת יוצרת וואקום בצנצנת והיא נסגרת באופן הרמתי) מאחסנים במזווה ולאחר פתיחה מאחסנים במקרר. נא לא להיכנס לפאניקה אם נשארו נוזלים בסיר בסוף הבישול. כך ניראת ריבת חבושים אמיתית.

מתכונים קשורים

Translate »