Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ריבת אתרוגים

google analytics במתכון זה צפו 23,364 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

את ריבת האתרוגים לא כדאי לפספס לאחר חג סוכות. היא טעימה בטירוף ומייחסים לה אין ספור סגולות. לידה קלה, הריון ואפילו גומות חן לתינוקות. האמונה היא שכיוון שכל החג ברכו על האתרוג, כל מי שיאכל ממנו תבוא עליו הברכה. אז אם אתם בענייני סגולות או בענייני טעמים מפתיעים וברכות המתכון הזה תפור עליכם.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכניסים צלחת ריקה למקפיא. (הסבר בהמשך) שוטפים היטב את קליפת האתרוג, חותכים לקוביות קטנות (בגודל ענב) ומכניסים לסיר עם הגרעינים. (את הגרעינים ניתן לצרור בגזה או לסנן לאחר מכן) מוסיפים מים קרים לידיי כיסוי, מביאים לרתיחה ושופכים את המים. שוב ממלאים את הסיר במים קרים, מביאים לרתיחה ושופכים את המים 6 פעמים לפחות. (להרחקת המרירות)
  2. לאחר 6 הרתחות מעבירים את קוביות האתרוג למסננת, מסננים את כל הנוזלים וממתינים שקוביות האתרוג יצטננו. כשקוביות האתרוג הצטננו מעבירים אותן לסיר נקי, מוסיפים קילו סוכר, 2 מקלות קינמון, מערבבים, מניחים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה וכשרואים שהסוכר הופך לנוזל מנמיכים להבה ומבשלים שעה ללא מכסה / עד שהנוזלים מתאדים. מנערים את הסיר בעדינות מידי פעם.
  3. בינתיים מעקרים צנצנות, מרתיחים הרבה מים בסיר גדול, מכניסים 4 צנצנות לסיר (ללא המכסים) ומרתיחים 10 דקות. לאחר 10 דקות שולפים את הצנצנות מהסיר בעזרת 2 מזלגות, מטים את הצנצנות מטה לתוך הסיר לריקון הנוזלים, מניחים על משטח עבודה ולא נוגעים בהן עד שהריבה מוכנה. כשמסיימים לעקר את הצנצנות מכניסים לסיר את המכסים, מרתיחים אותם 10 דקות ומניחים על משטח העבודה.
  4. לאחר שעה מוסיפים מיץ מחצי לימון עסיסי, מערבבים ומבשלים רבע שעה נוספת. (מערבבים מידי פעם) לאחר רבע שעה עושים את "בדיקת השביל". מוציאים את הצלחת מהמקפיא, יוצקים עליה כף מהנוזל שבסיר ומטים את הצלחת כלפי מטה. מעבירים אצבע באמצע הנוזל, אם נישאר שביל ברור והנוזל לא גולש פנימה לכיוון השביל הריבה מוכנה. אם הריבה לא מוכנה מבשלים 10 דקות נוספות ומכבים להבה. (נזהרים לא לבשל את הריבה יתר על המידה כדי שלא תישרף ותאבד מטעמה)
  5. כשהריבה מוכנה מסירים מעליה את הקצף הלבן אם נוצר, מעבירים לצנצנות, סוגרים את המכסים היטב, הופכים את הצנצנות על המכסים ומניחים בצד עד לצינון מוחלט. (הפיכת הצנצנת על המכסה בעוד הריבה רותחת יוצרת וואקום בצנצנת והיא נסגרת באופן הרמתי) מאחסנים במזווה ולאחר פתיחה מאחסנים במקרר.

מתכונים קשורים

Translate »