
רולדה של פעם – שוקו וניל ודבש

-
- זמן הכנה
- דקות
-
- זמן בישול
- דקות
-
- מנות
- 10
- רמת קושי בינוני
דרוג המתכון
- (0 /5)
- 0 דרגו
- מתכון
- הוראות הכנה
- ביקורות גודל טקסט
מרכיבים
- המרכיבים לרולדה
- 4 ביצים בגודל L
- 40 גרם דבש
- 40 גרם סוכר
- 20 גרם קקאו
- 60 גרם קמח
- 40 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית נס קפה
- המרכיבים לקרם וניל דבש
- 200 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם שמנת מתוקה
- כף גדושה דבש
- כפית גדושה נס קפה
- 200 גרם שמנת מתוקה (סה"כ למתכון 300 גרם - זה קצת יותר ממיכל אחד)
- 30 גרם שוקולד חלב
- כף שמן
הוראות הכנה
- מביאים לסף רתיחה 100 גרם שמנת מתוקה, מכבים להבה, מוסיפים 200 גרם קוביות שוקולד לבן, כף דבש, כפית נס קפה ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה. מצננים מעט, מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
- למחרת מכינים את הרולדה. מדליקים תנור ל - 180 מעלות. מרפדים את תבנית הברזל של התנור בנייר אפיה או משתמשים במשטח סיליקון עם שוליים (במקרה זה אין צורך לרפד בנייר אפיה).
- מכניסים לקערית 60 גרם קמח, 20 גרם קקאו ומערבבים עם מזלג. מפרידים 4 ביצים. מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ואת החלמונים (צהובים) לקערית בצד. ממיסים 40 גרם חמאה במיקרוגל כ - 25 שניות ומניחים בצד.
- מקציפים במהירות גבוה 4 חלבונים, 40 גרם דבש ו - 40 גרם סוכר לקציפה תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והקקאו. מוסיפים בהדרגה 4 חלמונים ובסוף 40 גרם חמאה מומסת. כשרואים שהמסה חלקה מכבים את פעילות המיקסר.
- מעבירים את המסה לתבנית, משטחים את המסה בעזרת פלטה או מרית דק ככל הניתן (שלא יהיו חורים!) ואופים כ - 5 דקות / עד שרואים שפני המסה כבר לא רטובים. מוציאים את בסיס הספוג שהתקבל והופכים אותו מיד על גבי נייר אפיה אחר. מגלגלים לרולדה בעזרת נייר האפיה וממתינים לצינון מלא.
- לאחר שהרולדה הצטננה מוציאים מהמקרר את הגנאש שמכינים יום קודם, מוסיפים 200 גרם שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
- מורחים בנדיבות על גבי משטח הספוג את הגנאש, מגלגלים לרולדה ומצפים מבחוץ בעזרת קלף חלק. לתוצאה מקווקות משתמשים לאחר מכן בקלף משונן או מזלג ומכניסים למקרר.
- ממיסים 30 גרם שוקולד חלב עם כף שמן חצי דקה במיקרוגל, מערבבים לקבלת מסה נוזלית, מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול קטן מאד ומזלפים שוקולד הלוך ושוב על העוגה.
- סועדים: 10
- מוכן תוך: 25 דקות
- קישורים: חגי תשרי, שבת
- סוג מתכון: מתכונים לעוגות, עוגות וקינוחי שוקולד
- מרכיבים: דבש, חמאה, סוכר, קקאו, שוקולד חלב, שוקולד לבן
הוראות הכנה
- מביאים לסף רתיחה 100 גרם שמנת מתוקה, מכבים להבה, מוסיפים 200 גרם קוביות שוקולד לבן, כף דבש, כפית נס קפה ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה. מצננים מעט, מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
- למחרת מכינים את הרולדה. מדליקים תנור ל - 180 מעלות. מרפדים את תבנית הברזל של התנור בנייר אפיה או משתמשים במשטח סיליקון עם שוליים (במקרה זה אין צורך לרפד בנייר אפיה).
- מכניסים לקערית 60 גרם קמח, 20 גרם קקאו ומערבבים עם מזלג. מפרידים 4 ביצים. מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ואת החלמונים (צהובים) לקערית בצד. ממיסים 40 גרם חמאה במיקרוגל כ - 25 שניות ומניחים בצד.
- מקציפים במהירות גבוה 4 חלבונים, 40 גרם דבש ו - 40 גרם סוכר לקציפה תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והקקאו. מוסיפים בהדרגה 4 חלמונים ובסוף 40 גרם חמאה מומסת. כשרואים שהמסה חלקה מכבים את פעילות המיקסר.
- מעבירים את המסה לתבנית, משטחים את המסה בעזרת פלטה או מרית דק ככל הניתן (שלא יהיו חורים!) ואופים כ - 5 דקות / עד שרואים שפני המסה כבר לא רטובים. מוציאים את בסיס הספוג שהתקבל והופכים אותו מיד על גבי נייר אפיה אחר. מגלגלים לרולדה בעזרת נייר האפיה וממתינים לצינון מלא.
- לאחר שהרולדה הצטננה מוציאים מהמקרר את הגנאש שמכינים יום קודם, מוסיפים 200 גרם שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
- מורחים בנדיבות על גבי משטח הספוג את הגנאש, מגלגלים לרולדה ומצפים מבחוץ בעזרת קלף חלק. לתוצאה מקווקות משתמשים לאחר מכן בקלף משונן או מזלג ומכניסים למקרר.
- ממיסים 30 גרם שוקולד חלב עם כף שמן חצי דקה במיקרוגל, מערבבים לקבלת מסה נוזלית, מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול קטן מאד ומזלפים שוקולד הלוך ושוב על העוגה.
מתכונים קשורים
חפש
מתכונים אחרונים
-
עוגת סנדוויץ פרג / Poppy Sandwich Cake
עוגת סנדוויץ פרג מעלפת!!! עמוסה בפרג רך ומתקתק.. אל תוותרו...
מתכון מאת שפרה נחום | -
בשר שעועית ירוקה אפונה וגזר / Green bean meat peas...
תבשיל בשר שעועית ירוקה אפונה וגזר משגע לארוחת צהריים משפחתית.
מתכון מאת שפרה נחום | -
קציצות בשר ובטטה אפויות
קציצות בשר ובטטה אפויות בלי טיפת שמן. נמאס לכם לטגן?...
מתכון מאת שפרה נחום |
מתכונים פופולריים
פוסטים אחרונים בבלוג
ענן תגיות
- כדורי בשר
- מתכוני עוגות שמרים
- עוגות וקינוחי שוקולד
- משקאות ושייקים
- קציצות / כדורי בשר / כדורי עוף
- מאפים וקינוחי פרווה
- מאפינס
- קינוחים בכוסות כשרים לפסח
- מתכונים לעוגות
- עוגות וקינוחים טבעוניים
- קינוחים בכוסות
- פוטיפורים
- מתכוני מרקים
- ממרחים
- קינוחים כשרים לפסח
- ריבות וקונפיטורות
- עוגות בלי הפרדת ביצים
- מתכונים עם ביצים
- עוגות גבינה
- מתכונים לעוגיות
- מתכונים ללא גלוטן
- רטבים
- מתכונים לבשר
- מתכונים לעוף
- עוגות בלי מיקסר
- מתכוני בשר טחון
- מתכוני פשטידות
- על האש
- עוגות בחושות
- קציצות
- מתכוני מאפים
- קיטניות ודגנים
- עוגות ועוגיות כשרות לפסח
- מתכוני ירקות
- סלטים לעל האש
- מתכוני חמוצים
- מתכונים לקאפקייקס
- מאפים מלוחים
- לחמים פיתות ולחמניות
- מאפים וקינוחים לחגי תישרי
- מתכוני לביבות
- מתכוני ממולאים
- ממולאים וקציצות
- סלטים מרוקאים
- מתכוני אורז
- מתכונים לדגים
- עוגות אישיות
- פסטה ופתיתים
- מתכוני סלטים
- תערובות תבלינים
- קינוחים
- עוגות ללא אפיה
דרג את המתכון!
0 אנשים דרגו מתכון זה.
דרוג ממוצע
עדיין אין תגובות.