Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

רולדה של פעם – שוקו וניל ודבש

google analytics במתכון זה צפו 7,420 גולשים

רולדה של פעם – שוקו וניל ודבש מעלפת, רכה ועסיסית. איזה נוסטלגיה…

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מביאים לסף רתיחה 100 גרם שמנת מתוקה, מכבים להבה, מוסיפים 200 גרם קוביות שוקולד לבן, כף דבש, כפית נס קפה ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה. מצננים מעט, מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
  2. למחרת מכינים את הרולדה. מדליקים תנור ל - 180 מעלות. מרפדים את תבנית הברזל של התנור בנייר אפיה או משתמשים במשטח סיליקון עם שוליים (במקרה זה אין צורך לרפד בנייר אפיה).
  3. מכניסים לקערית 60 גרם קמח, 20 גרם קקאו ומערבבים עם מזלג. מפרידים 4 ביצים. מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ואת החלמונים (צהובים) לקערית בצד. ממיסים 40 גרם חמאה במיקרוגל כ - 25 שניות ומניחים בצד.
  4. מקציפים במהירות גבוה 4 חלבונים, 40 גרם דבש ו - 40 גרם סוכר לקציפה תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והקקאו. מוסיפים בהדרגה 4 חלמונים ובסוף 40 גרם חמאה מומסת. כשרואים שהמסה חלקה מכבים את פעילות המיקסר.
  5. מעבירים את המסה לתבנית, משטחים את המסה בעזרת פלטה או מרית דק ככל הניתן (שלא יהיו חורים!) ואופים כ - 5 דקות / עד שרואים שפני המסה כבר לא רטובים. מוציאים את בסיס הספוג שהתקבל והופכים אותו מיד על גבי נייר אפיה אחר. מגלגלים לרולדה בעזרת נייר האפיה וממתינים לצינון מלא.
  6. לאחר שהרולדה הצטננה מוציאים מהמקרר את הגנאש שמכינים יום קודם, מוסיפים 200 גרם שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
  7. מורחים בנדיבות על גבי משטח הספוג את הגנאש, מגלגלים לרולדה ומצפים מבחוץ בעזרת קלף חלק. לתוצאה מקווקות משתמשים לאחר מכן בקלף משונן או מזלג ומכניסים למקרר.
  8. ממיסים 30 גרם שוקולד חלב עם כף שמן חצי דקה במיקרוגל, מערבבים לקבלת מסה נוזלית, מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול קטן מאד ומזלפים שוקולד הלוך ושוב על העוגה.

מתכונים קשורים

Translate »