Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

רוזטה – משקה שקדים

google analytics במתכון זה צפו 3,204 גולשים

מתכון לרוזטה – משקה שקדים מספר אחד בארץ!!! המתכון של האחת והיחידה דודה רבקה בוטביקה זכרה לברכה. דודה רבקה התעקשה להזכיר לי לא להשתמש בגרב נילון משומשת לסינון הרוזטה וכשהייתי מעולפת מצחוק על הרצפה, היא שוב התעקשה! במבטא טריפוליטאי כבד, יה' שפרה, זה לא צחוק, אסור להשתמש בגרב משומשת תקני חדשה ושתהיה לך תמיד במטבח. המתכון הזה הוא אחד הזיכרונות המתוקים שיש לי מדודה רבקה. קבלו מתכון אורגינל למשקה השקדים האולטימטיבי שהטריפוליטאים לא יכולים בלעדיו, במיוחד בחגים ובשמחות.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערה 400 גרם שקדים, גרם שקדים מרים וממלאים בהרבה מים פושרים. לאחר 3 שעות (אפשר יותר) מסננים את הנוזלים, מקלפים את השקדים ומעבירים לבלנדר. מוסיפים 750 מיליליטר מי ברז (כמות של תכולת בקבוק יין לקידוש) וטוחנים כ - 10 דקות / עד שכל השקדים טחונים דק.
  2. מעבירים את המסה של השקדים לסיר גדול, מוסיפים 2 קילו סוכר, 3 כפיות תמצית שקדים ומניחים על להבה בינונית ללא מכסה. מערבבים כל הזמן, כשהמסה רותחת ומעלה בועות מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס לחלוטין. לאחר שהסוכר נמס מבשלים 10 דקות נוספות וממתינים שהרוזטה תתקרר.
  3. לאחר שהרוזטה התקררה מעבירים אותה דרך גרב ניילון ובעזרת משפך לתוך בקבוקים. הרוזטה היא תרכיז לכן, לפני ששותים מוהלים אותה במים ומוסיפים קוביות קרח (כמו פטל).
Translate »