Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קציצות בשר עם קישואים אפונה ודלעת

google analytics במתכון זה צפו 8,785 גולשים

קציצות בשר עם קישואים אפונה ודלעת ברוטב אדום ללא טיגון הקציצות וללא רסק עגבניות.

דרוג המתכון

  • (0.5 /5)
  • 1 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבשר לקציצות - קוצצים לקוביות קטנות בצל גדול ומעבירים לקערה. קוצצים עלים מרבע חבילה פטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים 600 גרם בשר צלעות טחון, 2 ביצים, 3 כפות קמח מצה, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור ולשים את כל המרכיבים עד קבלת מסה אחידה ומניחים בצד.
  2. מכינים את הרוטב - מפשירים 2 כוסות אפונה מוקפאת ומניחים בצד. קוצצים בצל גדול לקוביות קטנות ומניחים בצד. מקלפים 3 קישואים, קוצצים לקוביות ומניחים בצד. מקלפים קוביית דלעת, קוצצים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  3. בסיר רחב רצוי סוטאג' על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים קוביות מ – 3 קישואים בינוניים, קוביות מקובית דלעת ומטגנים כ – 10 דקות. מערבבים מידי פעם.
  4. לאחר 10 דקות מוסיפים 2 כוסות אפונה, 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מוסיפים כף וחצי פפריקה מתוקה, כף גדושה אבקת מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, מערבבים וסוגרים מכסה.
  5. בינתיים בסיר בינוני מביאים לרתיחה כ - 2 ליטר מים, יוצרים קציצות ממסת הבשר ומניחים אותם כדקה וחצי בסיר עם המים הרותחים, עד שרואים שהקצף עולה מהקציצות והמעטה החיצונים שלהן בשל. מוציאים את הקציצות בזו אחר זו בעזרת מסננת ומוסיפים אותן לסיר עם רוטב הירקות. מבשלים 30 דקות עם מכסה סגור ומכבים להבה. מנערים מידי פעם את הסיר שהרוטב ירטיב את הקציצות.
  6. הערה - בישול הקציצות דקה וחצי במים מחליף את הטיגון. כשהקציצות יכנסו לסיר הרוטב ישמור על צבעו ומרקמו.

מתכונים קשורים

Translate »