Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קציצות בשר חצילים ובטטה

google analytics במתכון זה צפו 10,830 גולשים

תבשיל קציצות בשר חצילים ובטטה כל כך עסיסי וטעים, ללקק ת'אצבעות. תכינו סיר גדול של אורז כתוספת ואתם מסודרים.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מדליקים תנור ל - 200 מעלות חום. פורסים חציל גדול ל - 8 , פורסים בטטה ל - 6 (כמו בתמונה) מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים את הירקות במעט שמן, מפזרים קורט מלח ומכניסים לתנור. צולים 25 דקות.
  2. מכינים את הרוטב- פורסים בצל לבן ובצל סגול לטבעות ומניחים בצד. בסיר רחב ונמוך, על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן. כשהשמן חם מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל כמעט שקוף. מוסיפים כף פפריקה מתוקה, כפית פפריקה חריפה, כפית מלח, כפית אבקת מרק עוף ומערבבים. מטגנים דקה וחצי את התבלינים אם הבצל, מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וסוגרים מכסה.
  3. מכינים את הקציצות - בסיר גדול מביאים לרתיחה הרבה מים. בינתיים, עד שהמים מתחממים קוצצים דק במאסטר סלייסר בצל, חצי חבילה פטרוזיליה ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה 600 גרם בשר צלעות טחון, 1 ביצה, 1 כף אבקת מרק עוף, 3 כפות קמח מצה ומערבבים היטב את כל המרכיבים. יוצרים כ - 12 קציצות ומכניסים אותם לסיר עם המים הרותחים . מבשלים את הקציצות כ - 5 דקות ומעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת. (התהליך חוסך את טיגון הקציצות)
  4. כשכל הקציצות מוכנות מעבירים אותן לסיר עם הרוטב, מוסיפים את החציל והבטטה, מנערים מעט את הסיר, סוגרים מכסה ומבשלים 20 דקות. לאחר 20 דקות הופכים את הקציצות ומבשלים 20 דקות נוספות עם מכסה סגור. מידי פעם מרטיבים את הירקות עם הרוטב שבסיר.

מתכונים קשורים

Translate »