Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קינוחים בכוסות – קרם תאנים בדבש וקינמון

google analytics במתכון זה צפו 3,473 גולשים

קרם תאנים בדבש וקינמון כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול – מתכון מיוחד לראש השנה.

דרוג המתכון

  • (3 /5)
  • 2 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הדבש - בסיר קטן על להבה נמוכה מחממים חצי כוס סוכר (100 גרם) עם רבע כוס מים (60 מיליליטר) עד שרואים שגרגירי הסוכר נעלמים. כשגרגירי הסוכר נעלמים מוסיפים מיץ מחצי לימון, חצי כפית קינמון טחון, מערבבים, מנמיכים להבה ומבשלים כ - 10 דקות. לאחר 10 דקות מכבים להבה, שוטפים ומנגבים בנייר סופג 4 תאנים, מחלקים כל תאנה ל - 8 משולשים, מוסיפים לסיר, מערבבים בעדינות ומניחים בצד לצינון.
  2. מכניסים לתוך קערית מזכוכית 30 מיליליטר מים קרים, מפזרים מעל המים 5 גרם ג'לטין, נותנים לג'לטין לשקוע וממתינים עד לקבלת ג'לטין מוצק. מניחים בצד ובינתיים מכינים את קרם התאנים.
  3. מכינים קרם תאנים - ממסים 100 גרם שוקולד לבן, 4 כפות חלב ו - 25 גרם חמאה במיקרוגל בפולסים קצרים דקה / עד לקבלת קרם שוקולד, מערבבים ומניחים בצד לצינון מוחלט גם אם זה יקח חצי שעה!!!!. מוסיפים 2 כפות מעדן תאנים, מערבבים היטב ואם נתקלים בגושים עקשניים מוציאים אותם מהקערית.
  4. לאחר שקרם השוקולד התקרר לחלוטין, מקציפים 2 שמנת מתוקה עד שמתקבלת מסה רכה ותפוחה (יש להימנע מהקצפת יתר המסה אמורה להיות רכה), מפסיקים את פעילות המיקסר ומקפלים בעדינות לקצפת את מסת השוקולד המומסת עם התאנים ומניחים בצד.
  5. מניחים את כל הכוסיות על גבי מגש, ומכינים את שק הזילוף בסמוך.
  6. מחממים את הג'לטין בבן מארי עד שרואים שהג'לטין נעשה נוזלי. כשהג'לטין נעשה נוזלי מוסיפים לו 2 כפות מהמסה המוקצפת ומערבבים (כך מבצעים השוואת טמפרטורה).לאחר שטמפרטורת הג'לטין ירדה מקפלים בעדינות את המסה מהקערית הקטנה למסה המוקצפת עד לקבלת מסה אחידה.
  7. מעבירים מיד את המסה לשק הזילוף ומזלפים 3/4 כוס קרם תאנים ל - 15 כוסיות אישיות, מעבירים למקרר להתייצבות. (לפחות 4 שעות לפני ההגשה ואפשר להכין יום קודם)
  8. בעת ההגשה מניחים 2 משולשי תאנים בכל כוסית, יוצקים כחצי כפית דבש על התאנים ומגישים.

מתכונים קשורים

Translate »