Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קינוחים בכוסות – קרם חלבה וגנאש שוקולד

google analytics במתכון זה צפו 6,084 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

מתכון לקינוחים בכוסות – קרם חלבה וגנאש שוקולד, קינוח מושלם!

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכניסים לתוך כוס 6 גרם ג'לטין, 30 מיליליטר מים, מערבבים היטב ומניחים בצד 20 דקות.
  2. מכינים גנאש שוקולד - בסיר קטן על להבה נמוכה מחממים 250 מיליליטר שמנת מתוקה. כשרואים שהשמנת מתחילה לרתוח מכבים להבה ושוברים לתוך הסיר 100 גרם קוביות שוקולד. מערבבים היטב בעזרת כף עד לקבלת קרם שוקולד חלק ומניחים בצד. (אם מקבלים קרם לא חלק ומנוקד בנקודות שוקולד על הכף מחזירים ללהבה הכי נמוכה בכיריים ומבשלים עוד דקה תוך כדי ערבוב ומכבים להבה. כשהמסה מצטננת מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר למהלך הלילה.
  3. מסדרים 24 כוסיות במגש (חובה לסדר את הכוסיות במגש לפני הכנת קרם החלבה!!!). מכניסים למיקרוגל את הכוס עם הג'לטין ומחממים כ - 30 שניות בפולסים קצרים / עד לקבלת נוזל שקוף ומניחים בצד. (יש להיזהר מחימום יתר של הג'לטין, אם הג'לטין יגלוש מהכוס יש לחזור שוב על התהליך)
  4. מכינים את קרם החלבה - מכניסים לקערת המיקסר 2 שמנת מתוקה לקצפת ומתחילים להקציף במהירות בינונית. לאחר דקה וחצי מוסיפים בזה אחר זה חצי כוס חלב ממותק מרוכז, חצי כוס חלב, 3 כפות ממרח חלבה, כפית תמצית וניל אמיתית ומקציפים עד לקבלת מסה רכה וקרמית (המרקם אמור להיות כמו של יוגורט) מפסיקים את פעילות המיקסר, מוציאים מהמסה 3 כפות, מעבירים לכוס עם הג'לטין ומערבבים היטב (כך מבצעים השוואת טמפרטורה). מדליקים את המיקסר ומוסיפים את הקרם ג'לטין מהכוס למסה שבמיקסר בזרם דק תוך כדי הקצפה. מקציפים כדקה / עד שהג'לטין נטמע במסה.
  5. בעזרת מצקת קטנה או דיספנסר ממלאים את הכוסיות כמעט עד הסוף (כמו בתמונה). בסיום, מעבירים אותן למקרר למהלך הלילה.
  6. למחרת מקציפים את גנאש השוקולד לקרם יציב, מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים לכוסיות. מעטרים בסוכריה כסופה.

מתכונים קשורים

Translate »