Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קינוחים בכוסות – מרמלדה תפוחים קרם גבינה וקרמבל שקדים

google analytics במתכון זה צפו 3,210 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

קינוחים בכוסות – מרמלדה תפוחים קרם גבינה וקרמבל שקדים. למה שלא תכינו קינוחים כמו המקצוענים?

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים מרמלדה תפוחים - מכניסים לקערית 8 גרם פקטין צהוב, 100 גרם סוכר, מערבבים היטב ומניחים בצד. מכניסים לקלחת 250 גרם מחית תפוחים, את תערובת הפקטין והסוכר ומערבבים. מניחים על להבה נמוכה ומערבבים. לאחר כ - 2 דקות מוסיפים את יתר הסוכר (100 גרם), 50 גרם גלוקוזה וטורפים בעזרת מטרפה ללא הפסקה עד שהמסה מגיעה ל - 107 מעלות. כשהמסה מגיעה ל - 107 מעלות מוסיפים מיץ מחצי לימון, מערבבים ומכבים להבה.
  2. יוצקים לכוסיות עד רבע הגובה ומניחים בצד לצינון (עדיף) או יוצקים לפורמה מרובעת 20X20 מהודקת היטב בניילון נצמד בתחתית, כשהמרמלדה מצטננת חותכים לקוביות ומכניסים קוביה לתחתית הכוס.
  3. מכינים קרמבל - מכניסים למעבד מזון 100 גרם קמח, 50 גרם סוכר, 80 גרם שקדים גרוסים ומתחילים לערבל בפולסים קצרים. מוסיפים קוביות חמאה קרות וממשיכים להקציף בפולסים קצרים. מוסיפים חלמון, חצי כפית תמצית שקדים מפעילים שוב את מעבד המזון עד לקבלת בצק פירורי ומפסיקים מיד את פעילות המעבד. משטחים את הפירורים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעה.
  4. מדליקים תנור ל - 170 מעלות, מוציאים את המסה מהמקפיא ומפזרים את הפירורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אם מתקבל גוש, חותכים אותו לקוביות קטנות ומניחים בתבנית. (אל דאגה מפרורים גדולים, מפוררים אותם לאחר מכן עם הידיים) אופים כ - 10 דקות / עד הזהבה וממתינים לצינון מוחלט! כשהפירורים הצטננו, מפוררים אותם עם הידיים לקבלת פירורי קרמבל.
  5. מכינים קרם גבינה - מכניסים לקערת מיקסר מצויידת בוו בלון 250 גרם שמנת מתוקה, 250 גרם ריקוטה, 250 גרם גבינת מסקרפונה, 150 גרם סוכר ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קציפה תפוחה ויציבה.
  6. מעבירים את הקציפה לשק זילוף עם צנטר כוכב. מזלפים לתוך הכוס עם המרמלדה קרם גבינה כמעט עד הסוף ומעטרים בקרמבל, אם הכנתם קוביות מרמלדה מוסיפים קובית מרמלדה על הקרמבל ומעבירים למקרר.

מתכונים קשורים

Translate »