Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קינוחים בכוסות – מוס סולרו מנגו פרווה

google analytics במתכון זה צפו 15,762 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

קינוחים בכוסות – מוס סולרו מנגו בטעמי קיץ הם האהובים עלי. המתיקות והחמצמצות של המוס הזה פשוט ריסקו אותי. איזה טעים, לא יאמן, מי היה מאמין שהוא פרווה? נא לא להיבהל מהוראות ההכנה, יותר קל להכין את הקינוח מלקרוא את ההוראות. מומלץ לערבי שבת, ערבי חג ואחרי ארוחות בשריות כבדות. המוס קריר ומרענן, מושלם! 

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכניסים לקערית זכוכית 30 מיליליטר מים קרים, מפזרים מעל המים כפית וחצי אבקת ג'לטין ומניחים בצד 20 דקות.
  2. מכינים מראש את הכוסות על מגש. לאחר שמוסיפים את הג'לטין למסה חייבים להעביר מיד את המסה לכוסות.
  3. שוברים 100 גרם שוקולד לבן פרווה לקוביות, מניחים בקערית, מוסיפים 5 כפות שמנת צמחית וממסים במיקרוגל כדקה בפולסים קצרים. מערבבים עד לקבלת מסה קרמית ומניחים בצד לצינון. (חייבים לחכות עד שקרם השוקולד יהיה בטמפרטורת החדר)
  4. מכניסים 250 גרם מנגו לסיר קטן, מוסיפים כף וחצי סוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס. מכבים להבה, טוחנים בעזרת בלנדר מוט, מעבירים דרך מסננת דקה ומניחים בצד לצינון. (חייבים לחכות עד שהמחית תהיה בטמפרטורת החדר)
  5. לאחר ש - 2 המסות הגיעו לטמפרטורת החדר, מכניסים למיקרוגל את הכוס עם הג'לטין למשך 30 שניות בפולסים קצרים / עד שמתקבל נוזל שקוף. צריך להיזהר לא לחמם יתר על המידה, אם הג'לטין יגלוש מהכוס תאלצו לחזור על התהליך. אפשר להמיס את הג'לטין בבן מארי עד שנעשה שקוף. לאחר שהג'לטין נעשה שקוף מניחים אותו בצד.
  6. מקציפים 2 מכלים של שמנת צמחית פחות 5 כפות (500 מיליליטר פחות 5 כפות) למסה תפוחה ורכה, מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, מחית המנגו, ממשיכים להקציף דקה / עד שמתקבלת מסה אחידה ומכבים את פעילות המיקסר. (המסה אמורה להיות רכה).
  7. מוציאים 3 כפות מהמסה לכוס עם הג'לטין ומערבבים (כך מבצעים השוואת טמפרטורה), מוסיפים את המסה עם הג'לטין לקערת המיקסר, מקציפים דקה וחצי, מכבים את פעילות המיקסר ויוצקים מיד את המסה לכוסות. (אפשר להיעזר בדיספנסר, אם אין תשתמשו בכף, אל תשתמשו בשק זילוף כיוון שהמסה רכה מידי). מעבירים את הכוסות למקרר למהלך הלילה.
  8. מכינים קולי מנגו - מבשלים על להבה נמוכה 125 גרם מנגו עם כף סוכר, כשהסוכר נמס לגמרי טוחנים את המנגו בעזרת בלנדר מוט, מעבירים דרך מסננת דקה לתוך קערית וממתינים לצינון. לאחר שהקולי התקרר מעבירים לשק זילוף ויוצרים חור מאד קטן בשק. מזלפים בזהירות עיגול באמצע המוס מעבירים למקרר עד להגשה. (ניתן להכין את הקולי מנגו יום קודם ולשמור במקרר עד להתייצבות המוס)

מתכונים קשורים

Translate »