Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קינוחים בכוסות – לילות ביירות (ליאלי ביירות)

google analytics במתכון זה צפו 5,225 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

מתכון לקינוחים בכוסות – לילות ביירות (ליאלי ביירות). קינוח כזה עוד לא אכלתם. מי שלא מכין מפסיד.

דרוג המתכון

  • (2.8 /5)
  • 2 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הרוטב - מכניסים לתוך סיר 2 כוסות סוכר, כוס ורבע מים, מניחים את הסיר על להבה בינונית מונמכת. כשהסוכר נעלם מוסיפים מיץ מרבע לימון, 5 טיפות תמצית ורדים אמתית, מבשלים 10 דקות נוספות ומכבים להבה.
  2. מכינים את המסה התחתונה - מרסקים את המסתיקא בעזרת מכתש ועלי לפירורים ומניחים בצד. מכניסים לסיר 2 כוסות חלב, 2 כוסות מים, מיכל שמנת מתוקה, כף גדושה + חצי כוס סוכר, כוס סולת ומניחים את הסיר על להבה בינונית מונמכת. מערבבים כל הזמן ללא הפסקה בעזרת כף עץ עשר דקות ומוסיפים את המסתיקא הכתושה. ממשיכים לערבב כ - 10 דקות נוספות / עד שכל הנוזלים מתאדים ומתקבלת מסה סמיכה וכבדה. כשמתקבלת מסה סמיכה ומבעבעת מוסיפים 4 טיפות תמצית ורדים אמיתית מבשלים תוך ערבוב 2 דקות נוספות ומכבים להבה. (חשוב לערבב כל הזמן בכף עץ כדי שלא יתקבלו גושים. לא עוזבים את הסיר לרגע!!!)
  3. מעבירים את המסה ל - 24 כוסיות עד שליש הגובה, ממתינים כחצי שעה שיצטננו, מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  4. מכינים את המסה העליונה - מכניסים לקערת המיקסר 2 מכלי שמנת מתוקה, 2 כוסות חלב, 2 אינסטנט פודינג וניל לבן ומתחילים להקציף במהירות בינונית, לאחר דקה מגבירים את המהירות ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. יוצקים את הקרם על תערובת הסולת עוד שליש מגובה הכוס, לא עד הסוף! (שומרים שליש אחרון לרוטב) ומכניסים למקרר לפחות ל - 5 שעות התייצבות.
  5. בעת ההגשה מפזרים על המנה פיסטוקים קצוצים גס, יוצקים בנדיבות רוטב ומגישים.

מתכונים קשורים

Translate »