Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קוגל ירושלמי מתוק

google analytics במתכון זה צפו 32,588 גולשים

מבטיחה לכם שכזה קוגל טעים תאכלו רק אצלכם בבית. מה יהיה?? חיסלתי חצי תבנית! גם הבלוגר אבי שקדי התלהב מהמתכון, הכין שלב אחר שלב וצילם סרטון הדרכה להנאתכם. לצפיה במתכון המצולם הקישו כאן

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הקרמל בסיר בינוני על להבה נמוכה מחממים כוס וחצי סוכר חום. מערבבים מידי פעם וכשהסוכר מתחיל להפוך לנוזלי מוסיפים באטיות רבה 250 מיליליטר שמנת מתוקה, מערבבים כל הזמן, מוסיפים 100 גרם חמאה וממשיכים לערבב. כשרואים שנוצר קרמל בצבע חום כהה ללא גושים והקרמל מבעבע מעט מכבים להבה ומניחים בצד. (בשום אופן לא לטעום את הקרמל! רק לאחר שהוא מתקרר)
  2. מבשלים 400 גרם אטריות רחבות עם חצי כפית מלח לפי הוראות היצרן, שוטפים במים קרים, מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את הקרמל, 4 ביצים, 3 כפות גדושות קמח, 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס, חצי כוס צימוקים שחורים, חצי כוס חמוציות, כפית גדושה קינמון, 2 כפות דבש ומערבבים.
  4. משמנים תבנית, מעבירים את המסה לתבנית ואופים 40 דקות ב - 180 מעלות חום / עד שהקיגל זהוב.

מתכונים קשורים

Translate »