Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קזאנדיבי / kazandibi

google analytics במתכון זה צפו 10,503 גולשים

קזאנדיבי / kazandibi – פודינג אורז מקורמל, משגע מהמטבח הטורקי. מסתמן שאת טורקיה נראה בעתיד רק בתמונות, כל שנותר לנו הוא להתענג על הטעמים המסורתיים והייחודיים של המטבח הנפלא הזה.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (4.5 /5)
  • 1 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכניסים לתוך סיר ליטר חלב, 130 גרם קמח אורז, 40 גרם קורנפלור, 200 גרם סוכר, 2 כפות שמנת מתוקה ומערבבים היטב. מניחים את הסיר על להבה בינונית ומערבבים ללא הפסקה עד שמתקבלת מסה ממש סמיכה. זה לוקח כעשר דקות בערך עד שהמסה מסמיכה. חשוב מאד לא לעזוב את הסיר לרגע וכל הזמן לבחוש בעזרת כף או מקצף ידני כדי שלא יווצרו גושים ומכבים להבה.
  2. במחבת נון סטיק בקוטר 24 ס"מ או בטיפסין מכינים קרמל. מניחים את המחבת על להבה נמוכה, מפזרים בתחתית המחבת 2 כפות סוכר, מנמיכים להבה ממתינים שהסוכר ימס (נזהרים לא לשרוף את הסוכר!) מוסיפים בזהירות 20 גרם חמאה, ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  3. כשמתקבל מרקם קרמל ענברי עדין, מערבבים היטב את המסה הלבנה ויוצקים אותה למחבת מעל הקרמל בעזרת מצקת בזהירות. משטחים את המסה על פני הקרמל ומבשלים עד בעבוע. סוגרים להבה, מצננים ומעבירים למקרר.
  4. את הקזאנדיבי מגישים הפוך. חותכים למלבנים מרימים בעזרת מרית, מניחים הפוך בצלחת כשהקרמל כלפי מעלה ומפדרים בקינמון..
  5. שומרים בכלי אטום במקרר.

מתכונים קשורים

Translate »