Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קובה פטטה במילוי בשר מהמטבח העיראקי

google analytics במתכון זה צפו 17,545 גולשים

קובה פטטה במילוי בשר מהמטבח העיראקי. תפוחי אדמה ממולאים ומתובלים, כל כך טעימים שאי אפשר להפסיק לאכול.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. בסיר גדול מלא מים, על להבה בינונית מבשלים 8 תפוחי אדמה עד שהם מתרככים ומניחים בצד (בערך 30 דקות). קוצצים בצל בינוני לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומפוררים בעזרת מזלג כל הזמן עד שהבשר משנה את צבעו.
  3. כשהבשר מפורר ומשנה את צבעו מוסיפים חצי כפית מלח, כף בהרט ומערבבים. ממשיכים לבשל 2 דקות, מכבים להבה וממתינים שהבשר יתקרר לגמרי. טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים עוד רבע כפית מלח. כשהבשר קר מסננים את הנוזלים ומניחים בצד.
  4. לאחר שתפוחי האדמה התקררו מקלפים אותם ומועכים לפירה חלק. מוסיפים 4 כפות קמח או קמח מצה, מוסיפים חצי כפית מלח ולשים לקבלת מסה אחידה ונוחה לעבודה.
  5. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים חצי כוס שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם לוקחים כדור מהפירה, משטחים אותו בכפות ידיים, ממלאים בכף בשר, סוגרים ומהדקים את הדפנות עד לקבלת כדור שטוח. מניחים את הקובה בשמן החם ומטגנים כדקה וחצי מכל כיוון / עד שרואים שהקובה זהובה.
  6. מעבירים את הקובות לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  7. הערה - יש הנוהגים לטבול את הקובה בביצה טרופה לפני הטיגון.

מתכונים קשורים

Translate »