Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קובה סולת במרק עגבניות

google analytics במתכון זה צפו 43,024 גולשים

קובה סולת במרק עגבניות. המתכון בהשראת הבשלנית האהובה נאוה מלכה.

דרוג המתכון

  • (3.8 /5)
  • 2 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את המילוי - קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל לשמן ומטגנים עד שקוביות הבצל הופכות לשקופות.
  3. כשקוביות הבצל הופכות לשקופות מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים. מוסיפים כפית גדושה בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי, וחצי כפית שטוחה מלח.
  4. מערבבים כל הזמן ומועכים עם מועך תפו"א או מזלג את הבשר עד שרואים שהוא משנה את צבעו והתבלינים והבצל מתמזגים עם הבשר. (טועמים אם אתם אוהבים יותר מלח תוסיפו עוד רבע כפית מלח)
  5. כשרואים שהבשר משנה את צבעו מכבים להבה ומניחים בצד לצינון. כשהמילוי הצטנן לגמרי שופכים את כל הנוזלים שהצטברו במחבת.
  6. מכינים את המרק - מגרדים במגרדת גסה בצל גדול, סוחטים את הנוזלים ומניחים בצד.
  7. מגרדים במגרדת גסה 8 עגבניות ומניחים בצד. (זורקים את הקליפה)
  8. קוצצים דק עלים מ - 4 גבעולי סלרי ומניחים בצד.
  9. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.
  10. כשהבצל הופך לשקוף מכניסים לסיר את העגבניות המגורדות, מערבבים, מוסיפים 260 גרם רסק עגבניות, ליטר וחצי מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מוסיפים כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, כף סוכר, מערבבים וסוגרים מכסה.
  11. מכינים את המעטפת - מכניסים חצי קילו סולת לתוך קערה. מוסיפים כפית מלח, 310 מיליליטר מים, מערבבים היטב את כל הרכיבים, מכסים בשקית (אפשר של הקניות) ומניחים בצד לרבע שעה.
  12. לאחר רבע שעה שהסולת ספגה את כל הנוזלים, מכינים קערית עם חצי כוס מים, מרטיבים את הידיים ויוצרים כ - 20 כדורים. הבצק אמור להיות רך, גמיש ונח לעבודה. (כמו פלסטלינה)
  13. ממלאים כל כדור בצק בבשר, סוגרים ומניחים בצד. כך עם כל הכדורים. (מרטיבים את הידיים מידי פעם)
  14. כשהכדורים מוכנים מכניסים כ - 10 כדורים לסיר עם המרק ואת היתר מקפיאים לפעם הבאה. הקובות מוכנות לאחר 40 דקות

מתכונים קשורים

Translate »