Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קובה כשרה לפסח

google analytics במתכון זה צפו 25,906 גולשים

מתכון לקובה כשרה לפסח כי נורא קשה להיפרד ממנה לשבוע! הפסח הזה אתם מוזמנים לטגן קובות טעימות במיוחד מקמח מצה.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את המלית קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם מכניסים את קוביות הבצל למחבת ומערבבים. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשקוביות הבצל נעשות שקופות מוסיפים 4 כפות צנוברים, מטגנים כ - 2 דקות עם הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים.
  3. מוסיפים כף גדושה בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי וכפית שטוחה מלח. מערבבים כל הזמן ומועכים עם מועך תפו"א או מזלג את הבשר עד שרואים שהוא משנה את צבעו והתבלינים והבצל מתמזגים עם הבשר. לאחר שרואים הבשר שינה את צבעו מכבים להבה ומניחים בצד לצינון. לאחר שהתערובת הצטננה סוחטים ממנה את הנוזלים ומניחים בצד.
  4. מכינים את המעטפת מכניסים לקערה חצי קילו קמח מצה, כפית וחצי מלח, כפית בהרת, רבע כפית פפריקה מתוקה ומערבבים. מוסיפים 5 ביצים, 4 כפות שמן ויוצקים בהדרגה 600 מיליליטר מים רותחים תוך כדי ערבוב המסה בעזרת כף עץ. (אם אין ניתן להשתמש בכף רגילה) מערבבים היטב בכדי שלא יווצרו גושים ולאחר מכן לשים עד לקבלת מסה אחידה, חלקה ונוחה לעבודה. (אם הבצק מרגיש לכם נוקשה תוסיפו במדרגה עוד רבע כוס מים תוך כדי לישה. כל פעם מעט מים עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
  5. מניחים בצד קערית עם מים להרטבת הידיים. לאחר שהבצק הגיע לטמפרטורת החדר מרטיבים את הידיים, לוקחים מהבצק כדור, משטחים אותו לעלה דק, ממלאים בכף גדושה בשר, סוגרים את הקצוות היטב, יוצרים צורת אליפסה עם קצוות מחודדים ומניחים במגש.
  6. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים כוס שמן. כשהשמן חם מוסיפים למחבת את הקובות בזו אחר זו ומטגנים מכל הכיוונים. כשהקובות זהובות מעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.

מתכונים קשורים

Translate »