Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

קובה בטומייה

google analytics במתכון זה צפו 15,968 גולשים

קובה בטומייה רכה ועסיסית. מתובלת היטב בנענע, שום ותבלינים ארומטיים. איזה תענוג.

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את המלית - קוצצים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם מכניסים את קוביות הבצל למחבת ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים 300 גרם בשר טחון ומערבבים. מוסיפים כף בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי, כפית שטוחה מלח, מערבבים כל הזמן ומועכים את הבשר עם מועך תפוחי אדמה או מזלג עד שרואים שהבשר משנה את צבעו. טועמים ומתקנים תיבול. כשהבשר בשל מכבים להבה ומניחים בצד. כשהבשר מצטנן לגמרי מסננים ממנו את כל הנוזלים.
  2. מכינים את המעטפת - מכניסים לקערה חצי קילו סולת, 3/4 כוס בורגול דק, חצי כפית מלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה לתוך הקערה 2 ורבע כוסות מים חמימים ולשים את התערובת. התערובת צריכה להיות רכה וצמיגית. כשכל המרכיבים מתגבשים עוטפים בשקית / בניילון נצמד (כדי שהמסה לא תתייבש) ומניחים בצד ל - 20 דקות.
  3. מכינים את המרק - קוצצים לקוביות קטנות 2 בצלים ומניחים בקערית בצד. קוצצים 3 עלי סלרי עם העלים, פורסים שיני שום מ - 3 ראשי שום, 2 קישואים לקוביות ומניחים בקערית אחרת. קוצצים דק עלים מחבילת נענע (חופן נדיבה) ומניחים בצד.
  4. בסיר רחב מאד על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את הקישואים, הסלרי והשום לסיר ומאדים כ - 3 דקות תוך כדי הקפצה של הירקות מידי פעם . מוסיפים 450 גרם עגבניות קצוצות דק ומערבבים. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
  5. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, כף גדושה אבקת מרק עוף, 3 כפות סוכר, כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פלפל שחור, מיץ מחצי לימון, מערבבים וסוגרים מכסה.
  6. מכינים את הקובות - מרטיבים את הידיים היטב, יוצרים כ - 23 כדורים, כדור אחר כדור משטחים בין הידיים כשהן רטובות, משטחים את הכדורים עד לקבלת עלה דק (מרטיבים את הידיים מידי פעם), ממלאים בבשר, סוגרים לכדור ואת עודפי המעטפת מסירים. (כשמקפלים את שולי העיגול למרכז ומהדקים בעת ההידוק מסירים את הבצק שנותר מהקצוות) מניחים את כל הכדורים על משטח עבודה.
  7. כשמסיימים ליצור את כל הכדורים הממולאים בבשר מכניסים כ - 11 לסיר. (את היתר מקפיאים לפעם הבאה). מוסיפים את עלי הנענע הקצוצים ומבשלים כ - 40 דקות. טועמים את המרק, אם חסרה מליחות מתקנים תיבול.
  8. הערה - חשוב מאד שהמעטפת תהיה דקה ולא עבה וחובה להדק היטב את המעטפת לבשר. אם המעטפת תהיה עבה הקובה תצא קשה.

מתכונים קשורים

Translate »