Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

פשטידת פטריות

google analytics במתכון זה צפו 29,864 גולשים

גל דדוןהמתכון באדיבות הבשלנית גל דדון. גל, תודה.

דרוג המתכון

  • (4.8 /5)
  • 2 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מנפים לתוך קערה 2 כוסות קמח. מוסיפים 100 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר, 100 גרם שמנת חמוצה, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כפית אבקת אפיה, לשים עד לקבלת בצק רך, נעים למגע ולא דביק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. (אם הבצק דביק מוסיפים עוד כף קמח)
  2. פורסים 2 בצלים לטבעות דקות ומניחים בצד.
  3. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את טבעות הבצל ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. (מערבבים מידי פעם)
  4. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, מוסיפים למחבת, מערבבים, מוסיפים חצי כפית מלח, מבשלים עד שהפטריות משנות את צבען (כ - 6 דקות) ומכבים להבה.
  5. לאחר שהפטריות והבצל התקררו סוחטים מהם את כל הנוזלים שהצטברו ומניחים בצד.
  6. מחממים תנור ל - 200 מעלות.
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר, משמנים תבנית בקוטר 26 ומהדקים את הבצק לתחתית התבנית. (מתקבלת שכבת בצק דקה)
  8. מפזרים את הבצל והפטריות (לאחר שהתקררו ונסחטו מהם הנוזלים) על הבצק ומניחים בצד.
  9. מכניסים לתוך קערה גביע קוטג', 100 גרם שמנת חמוצה, 4 ביצים, 2 כוסות פירורי גבינה צהובה, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל, פחות מרבע כפית אגוז מוסקט ומערבבים.
  10. יוצקים את הבלילה על הבצל והפטריות מכניסים לתנור ואופים 15 דקות. לאחר 15 דקות מנמיכים את חום התנור ל - 170 מעלות ואופים 45 דקות נוספות.

מתכונים קשורים

Translate »