Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

פשטידת בשר ופתיתים

google analytics במתכון זה צפו 3,111 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

המשפחה השתגעה על הפשטידה הטעימה הזאת. היא פשוט מושלמת. אני הגשתי אותה כמנת פתיחה בתוספת סלטים טריים. האמת שלא צריך יותר מזה. המתכון באדיבות הבשלן דודו זיידנר. דודו, תודה.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את תערובת הבשר והירקות חותכים בצל ובטטה לקוביות קטנות מאד ומעבירים לקערה.
  2. חותכים פלפל צהוב ופלפל אדום לקוביות קטנות מאד ומעבירים לקערה אחרת.
  3. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות.
  4. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל וקוביות הבטטה ומטגנים דקה תוך כדי ערבוב.
  5. לאחר דקה מוסיפים את קוביות הפלפלים ומערבבים דקה נוספת.
  6. מוסיפים כף שום כתוש, כף חוואיג' , כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק עוף ומערבבים.
  7. מפוררים 500 גרם בשר טחון לתוך המחבת, מערבבים ומועכים את הבשר עד שהבשר משנה לגמרי את צבעו והופך לפירורי בשר מבושלים. מכבים להבה ומניחים בצד.
  8. מכינים את הפתיתים בסיר לא גדול על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות.
  9. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים 500 גרם פתיתים, כפית מלח ומערבבים.
  10. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה, מבשלים 13 דקות ומכבים להבה.
  11. לאחר כיבוי הלהבה מסירים את המכסה ומערבבים את הפתיתים. חוזרים על תהליך ערבוב הפתיתים לפחות 3 פעמים בהפרשים של כ - 5 דקות.
  12. לאחר התהליך מעבירים את הפתיתים לקערה, מוסיפים את תערובת הבשר והירקות, מוסיפים 4 ביצים ומערבבים.
  13. משמנים תבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית) מעבירים את המסה לתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים 50 דקות ב - 801 מעלות חום.
  14. לאחר 50 דקות מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות / עד לקבלת גוון זהוב.

מתכונים קשורים

Translate »