Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

פפרדלה ברוטב מרגש

google analytics במתכון זה צפו 3,753 גולשים

עגבניות מיובשות, זיתי קלמנטה, שום, שמנת ….אין דברים כאלה! הפפרדלה מתארחת במטבח הישראלי לעיתים רחוקות לכן הגשתה הופכת לארוע חגיגי.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מבשלים פסטה פפרדלה לפי הוראות היצרן, במקביל שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב.
  2. פורסים לחצאי טבעות בצל סגול גדול ומניחים בצד. פורסים 7 שיני שום ומניחים בצד.
  3. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן קנולה. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים חצאי טבעות מבצל סגול גדול. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף, מוסיפים 7 שיני שום פרוסות, מערבבים ומבשלים דקה.
  4. מוסיפים 10 עגבניות מיובשות בשמן קצוצות, מערבבים, מבשלים כדקה, מוסיפים 300 גרם זיתים מגולענים מזן קלמנטה, כפית פפריקה מעושנת, כפית מלח, חצי כפית קימל טחון, חצי כפית סוכר, חצי כפית פלפל שחור, מערבבים, מבשלים 2 דקות, מוסיפים חצי כפית אריסה ומערבבים.
  5. מוסיפים 250 מיליליטר שמנת צמחית (או שמנת מתוקה חלבית לבישול), טועמים, אם חסרה מליחות מוסיפים כפית נוספת מלח, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים 5 דקות ומכבים להבה.
  6. בסיום בישול הפפרדלה מסננים אותה מהנוזלים (לא שוטפים אותה) ומעבירים לקערת הגשה. יוצקים את הרוטב על הפפרדלה מערבבים ומגישים מיד.

מתכונים קשורים

Translate »