Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

פסטל – פשטידת בשר ותפוחי אדמה

google analytics במתכון זה צפו 52,272 גולשים

דרוג המתכון

  • (4 /5)
  • 1 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. שוטפים את תפוחי האדמה, מניחים בסיר, ממלאים מים ומניחים על להבה בינונית. (לא מקלפים את תפוחי האדמה)
  2. מבשלים את תפוחי האדמה כ - 40 דקות / עד שסכין ננעץ בהם בקלות.
  3. לאחר שתפוחי האדמה התרככו, מוציאים אותם מהסיר ומניחים בצד לצינון.
  4. בינתיים מכינים את המלית - קוצצים שני בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  5. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן כ - 2 דקות.
  6. כשהשמן חם ומתחיל לעלות אדים מוסיפים את קוביות הבצל לשמן ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל נהיה שקוף.
  7. כשהבצל נהיה שקוף מפוררים לתוך המחבת את הבשר הטחון, מערבבים ומועכים בעזרת כף כל הזמן עד שהבשר משנה את צבעו.
  8. מוסיפים כפית מלח, כף בהרט, רבע כפית פלפל אנגלי ומערבבים. (אני ממליצה לרכוש בחנות לממכר תבלינים תערובת מ - 80 גרם בהרט ו - 20 גרם פלפל אנגלי זה ישמש אתכם גם למתכונים נוספים מהאתר)
  9. מבשלים 3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב, מכבים להבה ומניחים בצד.
  10. מקלפים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה חלק, מוסיפים כפית מלח, 100 גרם מרגרינה מזולה ומערבבים עד שנוצרת מסה חלקה.
  11. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26, מעבירים לתבנית חצי מכמות פירה ומכסים את תחתית התבנית בפירה בעזרת כף.
  12. סוחטים את הנוזלים מהבשר, מניחים על הפירה ומהדקים לכיוון הפירה.
  13. מוסיפים את חצי הכמות הנותרת של הפירה ומכסים את הבשר בפירה.
  14. טורפים חלמון ביצה בקערית קטנה, בעזרת מברשת אפיה מברישים את החלמון על הפירה ובעזרת מזלג יוצרים פסים שתי וערב.
  15. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות 40 דקות עד שחלקו העליון של הפסטל זהוב.
  16. ממתינים כ - 10 דקות לפני שפורסים את הפסטל.

מתכונים קשורים

Translate »