Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

פלאו בג'יג מהמטבח העיראקי

google analytics במתכון זה צפו 66,525 גולשים

פלאו בג'יג מהמטבח העיראקי – קבלו מתכון לעוף ואורז שמתבשלים ברוטב עסיסי ועשיר בתבלינים מנצחים. כמה טעים, לא נשאר אפילו פירור.

דרוג המתכון

  • (4.5 /5)
  • 2 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. בסיר רחב, רצוי סוטאג' על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן. בינתיים, פורסים שני בצלים לחצאי טבעות ומניחים בצד, קוצצים 3 עגבניות לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  2. כשהשמן ממש חם מוסיפים חצאי טבעות בצל ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים לסיר 5 ירכיים עוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר ומטגנים 5 דקות מכל צד. מזיזים מידי פעם את חלקי העוף כדי לוודא שהם לא נדבקים לתחתית הסיר.
  3. לאחר 10 דקות מוסיפים קוביות מ - 3 עגבניות, 300 גרם עגבניות מרוסקות, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מוסיפים כפית גדושה בהרט, כפית מלח, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פלפל שחור ומערבבים. מבשלים 10 דקות עם מכסה סגור. לאחר 10 דקות הופכים את חלקי העוף כשעורם מופנה כלפי תחתית הסיר, מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים ומבשלים שעה.
  4. לאחר שעה מוסיפים כפית מלח, 3 כוסות אורז יסמין, מערבבים את האורז עם הירקות והתבלינים ודוחסים אותו בעדינות בין חלקי העוף. מוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים, מכסים במכסה, מבשלים חצי שעה ומכבים להבה.,

מתכונים קשורים

Translate »