Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

פיתות עם זעתר

google analytics במתכון זה צפו 8,917 גולשים

פיתות עם זעתר בדיוק כמו במאפיה. כל כך טעימות ורכות שאי אפשר להפסיק לאכול מהן.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מנפים לקערת המיקסר חצי קילו קמח לחם. מוסיפים 2 כפות סוכר, כף גדושה שמרים יבשים, כפית וחצי מלח ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה כוס + 2 כפות מים, 2 כפות שמן וממשיכים ללוש במהירות בינונית 10 דקות. (אפשר גם ללוש בידיים. אבל ללוש 10 דקות!), משמנים את הבצק בכף שמן, מכסים בנילון נצמד ומתפיחים 40 דקןת / עד הכפלת הנפח.
  2. לאחר 40 דקות, משמנים את הידיים, לשים את הבצק כ - 2 דקות / עד להוצאת האוויר, מכסים בנילון נצמד ומתפיחים חצי שעה / עד להכפלת הנפח.
  3. לאחר חצי שעה משמנים את הידיים ומשטח עבודה בנדיבות, מחלקים את הבצק ל - 12 כדורים במשקל 80 גרם כל כדור, משמנים אותם, מכסים בנילון נצמד רופף ומתפיחים 10 דקות.
  4. בינתיים מחממים תנור ל - 200 מעלות, מתחילים לרדד כדור אחר כדור בעזרת הידיים לפיתה לא גדולה מידיי. משמנים בנדיבות בשמן זית, מפזרים בנדיבות זעתר על פני כל הפיתה ואופים כ - 10 דקות / עד שהפיתה זהובה.
  5. אופים לא יותר מ - 4 פיתות במגש. (אין מקום ליותר) שמים לב לא לייבש את הפיתות. איך שהפיתות מוכנות מוציאים אותן מהתנור. בודקים לאחר 8 דקות אם תחתית הפיתות זהובות ניתן להוציא אותן מהתנור ולהניח על רשת לצינון.

מתכונים קשורים

Translate »