Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

פיצה איטלקית אמיתית

google analytics במתכון זה צפו 4,326 גולשים

אין על הפשטות של הפיצה האיטלקית. אחרי שבוע עמוס פיצות בצפון איטליה הבנתי שהרעיון מאד פשוט. בצק, עגבניה, גבינה ובקיצור פיצה עגבניה. הרוטב ללא תבלינים דומיננטים ומרכיביה בסיסיים טריים ומשובחים. הילדים עפו עליה והחלטתי שאני חייבת לנסות ולהביא גם לכם את הטעם האותנטי האיטלקי. בקיצור, ככה אוכלים פיצה באיטליה.

 

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מכינים את הרוטב - טוחנים בעזרת בלנדר מוט 800 גרם עגבניות תמר טריות או 800 גרם עגבניות תמר משומרות ומניחים בצד. (אני השתמשתי במשומרות, פתחתי את הקופסה, הכנסתי פנימה את מוט הבלנדר וטחנתי עם הנוזלים)
  2. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כ - 3 דקות עד שהן מגיעות לרתיחה. מנמיכים להבה, מוסיפים כפית מלח, 2 כפיות סוכר חום, כפית פפריקה מתוקה ומערבבים.
  3. קוצצים גס 15 עלי בזיליקום טריים, מוסיפים לסיר, מערבבים ומבשלים את הרוטב כ - 40 דקות/ עד שרואים שהרוטב הצטמצם ומכבים להבה. (מערבבים מידי פעם)
  4. מכינים את הבצק - מכניסים לתוך קערה כף ורבע מלח, מנפים מעל המלח קילו קמח ומוסיפים 3 כפות סוכר, 2 כפות שמרים יבשים, 600 מיליליטר מים חמימים ומתחילים ללוש. לאחר כדקה מוסיפים 4 כפות שמן וממשיכים ללוש כ - 4 דקות עד לקבלת מסה אחידה. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה / עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מדליקים את התנור ל - 200 מעלות חום. מחלקים את הבצק ל - 6 כדורים, מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הכדורים בזה אחר זה, יוצקים את הרוטב על הבצק ומכניסים לתנור ל - 10 דקות.
  6. לאחר 10 דקות מוצאים את הפיצה מהתנור, מפזרים קורט אורגנו יבש, גבינת מוצרלה מגורדת, את התוספות שאוהבים, מחזירים לתנור ואופים כ - 15 דקות נוספות / עד שרואים שהפיצה זהובה בקצוות.

מתכונים קשורים

Translate »