Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

פידאו

google analytics במתכון זה צפו 12,431 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

בשנות ה – 70 הרחוקות אין סבתא טורקיה שלא הכינה לנכדים שלה פידאו לארוחת הצהריים. המתכון כל כך פשוט ובסיסי שממש לא יאמן כמה שהפידאו טעים. מצאו בחנויות לממכר תבלינים וקטניות סלילי אטריות דקות ואתם מסודרים. למתכון זה לא משתמשים באטריות ביצים.

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. בסיר רחב רצוי טפלון, על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כ - 2 דקות. כשהשמן חם ומתחיל להעלות אדים מוסיפים את סלילי האטריות הדקות ומטגנים מ - 2 הצדדים עד שהאטריות זהובות (כ - 5 דקות)
  2. מסירים את הסיר מהלהבה, מוסיפים בזהירות רבה 3 כוסות + שליש כוס מים רותחים (ממלאים מים רותחים עד שהם כמעט מכסים את האטריות), מחזירים ללהבה ומנמיכים אותה מעט. מבשלים כ - 2 דקות ומוסיפים כפית מלח, כפית אבקת מרק עוף וחצי כפית פלפל שחור.
  3. מערבבים את האטריות בתנועות הרמה עם המזלג מידי פעם, בשום אופן לא מערבבים בתנועות סיבוביות כדי שהאטריות לא יתפרקו. כאמור, רק מרימים ומורידים את האטריות בעזרת מזלג מידי פעם בעדינות, כשרואים שהן מתחילות להתבשל.
  4. מבשלים כ - 10 דקות עד שכל המים נספגים והאטריות מוכנות.

מתכונים קשורים

Translate »