Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

פואני – לחמניות וניל מתוקות מהמטבח הגאורגי

google analytics במתכון זה צפו 8,793 גולשים

פואני – לחמניות וניל מתוקות מהמטבח הגאורגי של האלופה שלנו חני קונאשווילי. תהנו!

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מרתיחים חצי ליטר חלב עם 50 גרם חמאה וממתינים עש שהחלב יגיע לטמפרטורת החדר.
  2. טורפים בקערה 5 ביצים וחצי קילו סוכר, להוסיף בהדרגה את החלב הפושר תוך כדי טריפה. להוסיף 2 כפות שמרים יבשים, 1/3 כוס שמן, חצי כפית מלח ולטרוף היטב. לנפות מעל המסה קילו וחצי קמח וללוש 10 דקות (ניתן לערבל את במיקסר עם וו לישה).
  3. לאחר 10 דקות מכסים את הבצק בניילון נצמד וממתינים להכפלת הנפח (בערך שעה).
  4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מעבירים אותו למשטח עבודה, לשים בעדינות בתנועות עטיפה כדי להוריד את הנפח, משמנים את הקערה היטב, מחזירים לקערה את הבצק, מכסים בנילון נצמד ומתפיחים שעה נוספת / עד הכפלת הנפח.
  5. מחלקים ל - 30 כדורים מושלמים על גבי משטח מעט מקומח. מעבירים לשתי תבניות גדולות מרופדות בנייר אפיה ומסדרים במרווחים גדולים.
  6. טורפים חלמון עם 2 כפיות מים, מברישים על כדורי הבצק ומתפיחים בפעם האחרונה להכפלת הנפח. בשלב הזה מדליקים את התנור ל - 170 מעלות טורבו. לאחר שנפח הלחמניות הוכפל מכניסים אותן לתנור לאפיה של 30 / 35 דקות / עד שרואים שהלחמניות זהובות.
  7. בינתיים מכינים סירופ - מכניסים לקלחת חצי כוס סוכר, כוס מים, 2 סוכר וניל, מבשלים עד שהסוכר נעלם ומכבים להבה.
  8. כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים עליהן את הסירופ שהצטנן בינתיים.

מתכונים קשורים

Translate »