Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עלי מנגולד במילוי אורז וחמוציות

google analytics במתכון זה צפו 4,700 גולשים

עלי מנגולד במילוי אורז וחמוציות – מתכון אליפות! אין דברים כאלה, ממש טעים. טעמתי את הממולאים הללו אצל גיסתי אילנה ואהבתי מאד. ישר חשבתי עליכם. ביקשתי מיד מתכון והרי הוא לפניכם. תקשיבו טוב, אם אתם מחפשים מתכון מיוחד שיעיף לאורחים שלכם את הפוני אז אתם חייבים לנסות!

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. שוטפים את עלי המנגולד, בעזרת סכין חדה מסירים את הגבעול הלבן מאמצע העלה מבלי להפריד את העלה לגמרי ומניחים בצד. (לאחר חיתוך הגבעול מקבלים שני עלים כמעט נפרדים האחד מהשני עם חלל משולש ביניהם).
  2. חולטים את עלי המנגולד - מכניסים אותם לקערה, יוצקים עליהם 2 כוסות מים רותחים. לאחר 2 דקות מסננים את המים בעדינות ומניחים בצד.
  3. מכינים את המילוי – קוצצים דק חצי חבילה כוסברה ומניחים בצד. חותכים 2 בצלים לקוביות קטנות ומניחים בצד. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל, מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף, מכבים להבה ומעבירים לקערה.
  4. שוטפים היטב כוס וחצי אורז ומוסיפים לקערה. מוסיפים חצי כוס חמוציות, 2 כפות צימוקים כהים, כפית גדושה כמון, חצי כפית כורכום, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור , חצי חבילה עלי כוסברה קצוצים דק ומערבבים.
  5. ממלאים את העלים - לאחר שחותכים הגבעול מהעלה מקבלים שני עלים כמעט נפרדים האחד מהשני עם חלל משולש ביניהם. כדי לפתור את הבעיה מניחים את העלים אחד על השני היכן שנוצר החלל. מניחים כ – 4 סנטימטר מקצה העלה כף גדושה אורז ומקפלים את העלה לכיוון המרכז. מקפלים למרכז את שולי העלה הימני, שולי העלה השמאלי ומגלגלים. (כך עם כל עלי המנגולד) ומניחים בצד.
  6. מכינים את הרוטב – קוצצים בצל גדול לקוביות ומניחים בצד. קוצצים עגבניה לקוביות ומניחים בצד. בסיר רחב רצוי סוטאג' על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן, כשהשמן ממש חם מוסיפים קוביות מבצל אחד ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים קוביות עגבניה, 3 כפות רכז רימונים, חצי כפית מלח ומערבבים.
  7. מניחים את עלי המנגולד הממולאים צמודים אחד לשני (לא אחד על השני), מוסיפים 2 כוסות ורבע מים רותחים / מים לכיסוי הממולאים (לא יותר) ומבשלים 50 דקות.

מתכונים קשורים

Translate »