Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת שקדים ודובדבני אמרנה

google analytics במתכון זה צפו 3,995 גולשים

עוגת שקדים ודובדבני אמרנה מעלפת. אין דברים כאלה!

דרוג המתכון

  • (0 /5)
  • 0 דרגו
 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל - 180 מעלות חום. מנפים כוס וחצי קמח תופח ומניחים בצד.
  2. מכניסים לקערת המיקסר 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, כוס ורבע סוכר ומערבלים עם וו גיטרה 3 דקות במהירות בינונית. מכבים את פעילות המיקסר ובעזרת מרית מגרדים את הקרם שנדבק לדפנות למרכז הקערה וממשיכים להקציף.
  3. מוסיפים 4 ביצים בטמפרטורת החדר בזו אחר זו בהפרשים של 2 דקות האחת מהשנייה. (לא מכניסים את כל הביצים יחד למיקסר!)
  4. לאחר שחלפו 2 דקות מהקצפת הביצה האחרונה מפסיקים את פעילות המיקסר מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים חצי מיכל יוגורט 4.5%, כפית גדושה תמצית שקדים איכותית, כף ליקר אמרטו משובח, כוס קמח תופח וממשיכים להקציף במהירות בינונית כדקה / עד שהמסה מאוחדת ומפסיקים את פעילות המיקסר.
  5. מגרדים את הקרם מהדפנות למרכז הקערה, מוסיפים חצי קופסה מהיוגורט הנותר, חצי כוס קמח, 100 גרם שקדים טחונים לאבקה ומערבלים עד שמתקבלת מסה אחידה ללא הבדלי צבע וגושים.
  6. מקפלים את דובדבני האמרנה למסה, משמנים וממלאים תבנית בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק במסה, מעבירים לתנור ואופים כ – 40 דקות. לאחר 40 דקות מבצעים את בדיקת הקיסם. קיסם היוצא מהעוגה עם מעט פירורים מעיד על עוגה מוכנה. כשהעוגה קרה מפדרים אותה בכפית אבקת סוכר דרך מסננת דקה.

מתכונים קשורים

Translate »