עוגת שוקולד הקסם השחור – פרווה

google analytics במתכון זה צפו 293,929 גולשים

חברים יקרים, אין טעות במתכון יש להשתמש גם בקמח תופח וגם באבקת אפיה. כמות המסה מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 26 ולתבנית גדולה חד פעמית (לא הענקית ולא הבינונית). המסה דלילה יחסית וזה בסדר. השוקולד שאמורים ליצוק על העוגה אמור להיות קר והעוגה אמורה להיות חמה. אפשר גם בלי מיקסר עם מטרפה ידנית עד שכל הרכיבים מתגבשים ולהוסיף בהדרגה את השמן בסוף. (להכניס את כל הרכיבים אחד אחרי השני לפי הסדר במתכון) 2 כוסות סוכר זו לא טעות העוגה יוצאת פצצה. לא מתוקה מידי. לשים את העוגה בשלב האמצעי של התנור, לא להוציא את העוגה לפני הזמן ולא לפתוח את התנור באמצע האפיה לראות מה שלומה. אפשר לפתוח את דלת התנור רק לאחר 45 דקות, לנעוץ קיסם עץ, אם הקיסם לא יוצא נקי לסגור מיד את דלת התנור ולבדוק שוב לאחר 5 דקות. ב ה צ ל ח ה !

Print Friendly, PDF & Email

דרוג המתכון

  • (4 /5)
  • 28 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל - 180 מעלות חום. מנפים 2 כוסות קמח תופח עם אבקת אפיה ומניחים בצד.
  2. מכינים את העוגה - מכניסים לקערת המיקסר 2 כוסות סוכר, 2 כוסות קמח תופח מאליו + אבקת האפיה, סוכר וניל, חצי כוס שוקולית, חצי כוס קקאו, מערבלים דקה, מוסיפים 4 ביצים ו - 2 כוסות מים חמים. מערבלים את כל המרכיבים 2 דקות במהירות גבוה.
  3. אחרי 2 דקות / כשכל המרכיבים מתגבשים מוסיפים בהדרגה (ב - 5 פעימות) כוס שמן ומערבלים 2 דקות נוספות.
  4. מכבים את המיקסר, משמנים תבנית חד פעמית גדולה (לא הבינונית ולא הענקית) 25/30 ויוצקים לתוכה את המסה. אופים בין 45 ל - 50 דקות / עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצא יבש העוגה מוכנה.
  5. מכניסים שמנת מתוקה צמחית לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית עד שהשמנת חמה מאד, מבעבעת מעט ומכבים להבה. (כ - 2 דקות) שוברים לקוביות 150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי), מכניסים לתוך הסיר את קוביות השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נטמע בשמנת. (במידה והתקבל קרם בהיר מניחים את הסיר על הלהבה הכי נמוכה בכיריים ומערבבים עד שמקבלים קרם שוקולד כהה יותר)
  6. את חצי חבילת השוקולד הנותרת מניחים בצד.
  7. יוצקים חצי מכמות קרם השוקולד שבסיר לתוך קערית ומניחים בצד.
  8. שוברים לקוביות את חצי חבילת השוקולד שנותרה ומוסיפים לקרם שוקולד שבסיר. מערבבים את הקרם עם השוקולד עד שהשוקולד נטמע בקרם ומניחים בצד.
  9. כשמוציאים את העוגה מהתנור מחוררים חורים בכל שטח העוגה בעזרת קיסם עץ. (כ - 20 חורים) יוצקים על העוגה כשהיא חמה את קרם השוקולד הדליל מהקערית וממתינים 5 דקות.
  10. לאחר 5 דקות יוצקים על העוגה את קרם השוקולד הסמיך מהסיר. מצננים, מכסים את העוגה בנייר כסף בזהירות שהשוקולד לא ידבק לנייר הכסף ומעבירים למקרר. (העוגה מאד טעימה כשהיא בטמפרטורת החדר)
  11. הכנסתם את העוגה להריון? הסיבות: לא חיממתם תנור מראש, לא ערבלתם היטב את המרכיבים היבשים או שהתנור היה חם מידי. אם משתמשים בתבנית קפיץ חשוב מאד לאטום אותה היטב כיוון שהמסה מאד דלילה ובמידה ואין איטום טוב תהיה לכם נזילה רצינית מהתבנית.

מתכונים קשורים

Translate »