Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

עוגת שוקולד הקסם השחור כשרה לפסח פרווה

google analytics במתכון זה צפו 192,082 גולשים
  • Print Friendly, PDF & Email

עוגת שוקולד הקסם השחור כשרה לפסח פרווה תגרום לכם לשכוח מכל המתכונים האחרים. הטעימה הראשונה מהעוגה הותירה אותי המומה. הופתעתי מאד שהעוגה הכשרה לפסח מוצלחת בדיוק כמו העוגה המקורית, עם טאץ עדין של פסח. מרקם העוגה נימוח, העוגה רכה, טעימה וגבוה. 5 דקות ולתנור! אל תוותרו עליה בערב החג!

דרוג המתכון

  • (4.2 /5)
  • 11 דרגו

 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל - 180 מעלות חום.
  2. מכינים את העוגה - מכניסים לתוך קערה כוס וחצי קמח מצה דק לעוגות, חצי כוס קמח תפוחי אדמה, 2 כוסות סוכר, 2 אבקת אפיה, 1 סוכר וניל, חצי כוס אבקת קקאו, חצי כוס אבקת שוקולית ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים 4 ביצים, כוס שמן ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים חמים ומקציפים עד לקבלת מסה אחידה.
  3. משמנים תבנית מלבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית ולא הבינונית) 25/30 ס"מ, מעבירים את המסה לתבנית ואופים כ - 45 דקות.
  4. מכניסים שמנת מתוקה צמחית לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית עד שהשמנת חמה מאד ומבעבעת מעט ומכבים להבה. (כ - 2 דקות) שוברים לקוביות 150 גרם שוקולד מריר (חבילה וחצי), מכניסים לתוך הסיר את קוביות השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נטמע בשמנת. (במידה והתקבל קרם בהיר מניחים על הלהבה הכי נמוכה בכיריים את הסיר ומערבבים עד שמקבלים קרם שוקולד כהה יותר)
  5. את חצי חבילת השוקולד הנותרת מניחים בצד.
  6. יוצקים חצי מכמות קרם השוקולד שבסיר לתוך קערית ומניחים בצד.
  7. שוברים לקוביות את חצי חבילת השוקולד שנותרה ומוסיפים לקרם שוקולד שבסיר. מערבבים את הקרם בסיר עם השוקולד עד שהשוקולד נטמע בקרם ומניחים בצד.
  8. כשמוציאים את העוגה מהתנור מחוררים חורים בכל שטח העוגה בעזרת קיסם עץ. (כ - 20 חורים) יוצקים על העוגה כשהיא חמה את קרם השוקולד הדליל מהקערית וממתינים 5 דקות.
  9. לאחר 5 דקות יוצקים על העוגה את קרם השוקולד הסמיך מהסיר. מצננים, מכסים את העוגה בנייר כסף בזהירות שהנייר לא ידבק לשוקולד ומעבירים למקרר. (העוגה מאד טעימה כשהיא בטמפרטורת החדר)
  10. הכנסתם את העוגה להריון? הסיבות: לא חיממתם תנור מראש, לא ערבלתם היטב את המרכיבים היבשים תחילה או שהתנור היה חם מידי. אם משתמשים בתבנית קפיץ חשוב מאד לאטום אותה היטב כיוון שהמסה מאד דלילה ובמידה ואין איטום טוב תהיה לכם נזילה רצינית מהתבנית.

מתכונים קשורים

Translate »